avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

am fost angajat la o firma de unde in data de 30 mai am plecat prin demisie .Nici pana la aceasta data nu am primit salariul aferent lunii mai cu toate ca ceilalti angajati au beneficiat de el.Reprezentantul firmei imi justifica neplata salariului prin dispozitiile verbale date de directorul general catre el ca eu sa nu fiu platit deoarece sau constatat unele lipsuri banesti la alte persoane vremelnic aflate in coordonarea mea. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca nu am primit nici o instiintare privind cercetarea administrativa a acestei situatii si nici vreo notificare din partea instantelor judecatoresti privind evidenta unor daune si plata lor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 25 Iulie 2012
Pentru recuperarea drepturilor salariale va trebui sa actionati in instanta angajatorul la Tribunalul in raza caruia domiciliati. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru
Concomitent cu actiunea in instanta puteti sesiza si ITM-ul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca getageta getageta Ce trebuie sa fac daca angajatorul la care am lucrat 5 luni si 8 zile si mi-am dat demisia refuza sa-mi plateasca 13 zile lucratoare si 9 zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului camipisi camipisi Buna ziua. D e 2 luni nu am mai incasat salariul decat cate 100 ron la o saptamana doua. As vrea sa renunt la job, deoarece sunt sigura ca nu voi mai primi ... (vezi toată discuția)
Termenul de plata al drepturi banesti cuvenite la preaviz marrad marrad Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu termenul limita de plata al drepturilor banesti in situatia preavizului. Pe 7 iunie se termina preavizul, ... (vezi toată discuția)