avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suport, avantaje, finantari rambursabile si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suport, avantaje, finantari rambursabile si nerabursabile

ce suport si ce avantaje au studentii si firmele de la stat?
stiam ca daca angajezi studenti, pensionari si someri (din evidenta) statul iti plateste 1 an de zile salariul minim pe economie, obligandu-te sa platesti cel putin inca un an (urmator) salariul. asa este? cum se aplica?
apoi, stiam ca daca angajezi studenti si elevi pe perioada verii cu contract pe perioada determinata, statul iti da 50% din salariul minim pe economie. adevarat? cum se aplica? pot sa le dau doar acel 50% primit de la stat? sau trebuie sa platesc eu diferenta? cum se aplica?
apoi, 3 ani (parca) de la infiintare, nu platesti impozit pe profit la stat, asa e? cum se aplica? pana la urma ce platesti la stat?
apoi, ce avantaje ai daca angajezi persoane cu dizabilitati? fizice sau mintale. cum se aplica?

apoi la finantari... am inteles ca daca ai o firma intr-un oras unde rata somajului e mare, ai acces la 2000RON (parca) credit cu dobanda de 2%... si nu mai stiu ce in functie de numarul de locuri creat. E valabil unde e sediul social? sau oriunde ai activitate?

acorda statul vre-o finantare nerabursabila? in ce conditii?

cum se obtin finantari europene nerambursabile? din cate stiu, nu se prea acorda la firme ci mai mult la ONG`uri. e adevarat? in ce conditii?

TOATE INTREBARILE SUNT LEGATE DE O FIRMA A UNUI STUDENT. Deci, sunt STUDENT CU FIRMA :)

multumesc mult pt ajutor ;)
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 11:59, 6 Aprilie 2009
nimeni ??:stunned: :((:((:((
#-o#-o#-o#-o#-o:((:((:((:((:((:((:sorry::stunned:
Se acordă finanţări europene nerambursabile de la P.F.A.-uri şi până la holdinguri (agricultură, turism, IMM, industrie, mediu etc.) şi încă într-o veselie.
Numai noi am câştigat în 2008 6 proiecte în valoare totală de circa 1.500.000 euro (achiziţii utilaje, pensiune turistică, instruire angajaţi, achiziţii softuri).
Totul e să ai bănuţi sau acces la credite (fondurile se acordă numai ramburs, adică trebuie să pui tu bani, după care primeşti o parte stabilită înapoi -- 40-60%) şi un consultant bun.
În privinţa paşilor de urmat, sunt simpli, dar e mult de muncă (pentru zeci, sute sau milioane de euro gratis merită!) şi pot fi înţeleşi pe www.sovconsulting.ro, de pildă.
Succes!
deci pt a primi fonduri nerambursabile trebuie sa am 40-60% din valoarea proiectului si eu primesc diferenta?
nu exista fonduri fara acesti 40-60% ? cat se percepe comisionarea unui astfel de proiect?
Toate fondurile europene funcţionează în sistem de rambursare a cheltuielilor deja efectuate de către dumneavoastră.
De exemplu: vreau să înfiinţez o linie de îmbuteliere apă minerală. Contractez şi plătesc serviciile de proiectare tehnică şi cele ale consultantului pentru accesarea banilor europeni. După analiza cererii de finanţare (proiectului) autoritatea contractantă (Ministerul pentru IMM în cazul ăsta) invită la semnarea contractului de finanţare. După semnarea contractului de finanţare mă pot apuca de construcţie, achiziţie utilaje etc. (potrivit unui grafic de activităţi care a fost prevăzut în proiect). Pe măsură ce cheltuiesc (din banii mei sau din credite), strâng documentele de plată şi justificative (facturi, chitanţe, O.P.-uri, contracte etc.) şi le depun (prin consultant) la autoritatea contractantă (Ministerul pentru IMM, în exemplul nostru), cerând să mi se dea/ramburseze/plătească procentul din cheltuieli stabilit prin contract (cel de 40-60% de care vorbeam). Asemenea cereri de plată se pot depune de maxim 5 ori (cheltuiesc, cer, cheltuiesc, cer .... de maxim 5 ori). Din momentul în care am cerut, dacă totul e în regulă, primesc procentul stabilit în maxim 90 de zile. ªi aşa, în tranşe, la final am cheltuit 100% şi am primit înapoi (tot în tranşe) 40-60%.
Claris?

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile Florin Cornea Florin Cornea Sunt medic de familie într-o zonă rurală (cu competenţe de medicina muncii şi ecografie). Doresc să ştiu dacă pot să achiziţionez aparatură ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri fermieri SorinaCatalina26 SorinaCatalina26 Bună ziua, am vârstă de 19 ani sunt studentă și doresc să accesez fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei ferme sau ... (vezi toată discuția)
Tapiterie ioananicolae ioananicolae BUNA ZIUA.AM LUCRAT CA TAPITER 9 ANI.PT MOMENT LUCREZ IN STRAINATATE.AS VREA SA STIU DACA POT ACCESA FONDURI EUROPENE PENTRU A ACHIZITIONA UN TEREN LANGA CASA ... (vezi toată discuția)