Mica mea problemă se referă la următoarea situaţie, în sine o premieră pentru mine:
Reprezint o societate care a încheiat un contract de închiriere cu X cu privire la un spaţiu pe care îl administrez. X desfăşoară activităţi de comercializare de produse alimentare.
În data de 11.07.2012, l-am notificat cu privire la iminenta reziliere, din data de 26.07.2012, a contractului de închiriere, pentru neplata unor facturi reprezentând contravaloarea chiriei pentru respectivul spaţiu. Totul OK. X a luat la cunoştinţă. Pe de altă parte, însă, X îmi trimite în 18.07.2012 o notificare a deschiderii procedurii generale de insolvenţă, în baza unei încheieri judecătoreşti din 29.06.2012. În condiţiile astea şi ţinând cont că eu trebuie să mă înscriu la masa credală până în 14.08.2012, după cum spune administratorul judiciar, îl mai pot scoate din spaţiu conform contractului ? Nu am găsit vreo interdicţie legală în acest sens care să spună, de pildă, că acest chiriaş nu poate fi evacuat pe perioada derulării procedurii insolvenţei. În fond, contractul e contract, nu ? Aştept un răspuns şi mulţumesc anticipat !
Si eu sunt de parere ca rezilierea si evacuarea se va realiza.
Cred ca se poate rezolva si amiabil problema fara un proces efectiv si fara a fi necesara o hotarare de evacuare.
Ar fi recomandabil sa aveti in vedere in primul rand acest aspect.
Discutati cu administratorul judiciar.