avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj ,angajare,concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj ,angajare,concediu prenatal

Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am luat indemnizatia de somaj.L a sfarsitul lunii iulie inceteaza indemnizatia de somaj,raman descoperita 4 luni pana voi naste.Intrebarea mea este urmatoarea:Pot de la 1 august sa intru la firma ca angajata sa-mi platesc eu acele plati la stat pe care ar trb sa le plateasca patronul?Cand pot intra in concediu prenatal dupa angajare?Mai pot beneficia de indemnizatia pt cresterea celui de al 2 lea copil.dupa cele expilcate mai sus.(cc1+somaj+angajare+concediu prenatal).
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 2 August 2012
Daca nu ma poate angaja o firma,pot sa-mi fac CIM la casa de sanatate si sa-mi platesc eu asigurariile?
1. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate va poate incheia contract individual de munca (CIM) numai daca doreste sa fiti salariata lor.

2. Incercati poate gasiti pe cineva sa va angajeze macar cu o ora pe zi pentru doua luni de zile pana intrati in concediu de maternitate..
Se poate angaja numai cu o ora pe zi?Eu stiam de minim 4 ore pe zi.
Se poate incheia un contract de munca si cu doar 1 ora/zi,numai ca trebuie sa fim realisti,nu doresc sa va descurajez,dar unde gasiti rapid angajatorul dispus sa va incadreze insarcinata,in perspectiva unui concediu de maternitate apropiat si a unui viitor concediu de crestere copil?
Doar daca aveti pe cineva apropiat ,cunostinta,prieten,eventual din familie dispus sa va ajute...altfel sansele le vad minime spre nule,dat fiind conjunctura economica actuala.
Tocmai ca eu la o ruda am si aplelat,dar varianta cu angajarea pt 1 ora nu o cunoaste.Puteti sa-mi spuneti unde apare legea sau articolul respectiv?

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal oanatatuta oanatatuta Buna ziua!In data de 12.01.2015 urmeaza sa nasc.Cu ce data pot intra in concediu prenatal astfel incat sa beneficiez apoi si de CCC (vezi toată discuția)
Contracte de munca andreeamuresan andreeamuresan buna ziua, mi s-au incheiat doua contracte de munca , perioada nedeterminata.contract de 2 ore la o firma si 4 ore la alta firma, dar eu muncesc 9 oredoar la ... (vezi toată discuția)
Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog,cineva sa ma ajute.Sunt angajata din 01.03.2012 cu jumatate de norma ,salarul brut de 420 lei.Am ramas gravida in 25.08.2012.Este posibil sa ... (vezi toată discuția)