avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pret aviz insotire marfa intre gestiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pret aviz insotire marfa intre gestiuni

Buna ziua.
Am si eu urm: situatie.
Am doua magazine dispersate teritorial si nu stiu cum sa transfer niste marfa de la Magazinul 1 la magazinul 2. Stiu ca trebuie sa fac aviz, dar nu stiu ce pret sa trec pe aviz, cel de achizitie de la producator sau cel cu care se vinde in magazinul 1, cel de unde se transfera marfa? Problema mea cea mai mare este ca daca scriu pretul de vanzare de la mag.1 adica 12 lei e mai mare decat se vinde la mag.2 , adica 10 lei.
Si atunci cand va face receptia si NIR-ul la mag 2 , cel care primeste , apare ca intra cu pretul de 12 lei si se vine cu 10 lei. La prima vedere ar parea ca vinde in pierdere, desi nu e asa.
Ma poate ajuta cineva si pe mine?
Contabilul nostru este in concediu si nu reusesc sa dau de dumnealui.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 09:52, 28 Iulie 2012
In mod normal, transferul intre gestiuni se face la acelasi pret, la pretul existent in magaziunul1.Aveti solutia sa modificati pretul la produsele transferabile si ulterior sa le transferati.
Si cum pot face aceste modificari? Cu reducere de pret si fac proces verbal sau cum? Trebuie modificat si NIR-UL la produsele pe are le transfer?
Va multumesc !
transferul intre gestiuni se face la pretul de achizitie, pt.ca de la gestiunea de unde pleaca se scade valoarea de achizitie + ad.com.aplicat in nir-ul de la intrare. la gestiunea unde se transfera se face nir in baza avizului de expeditie si se aplica ce ad.com.considerati ca e potrivit.
astfel, aveti un aviz in 2 exemplare, unul cu - si unul cu + si 2 nir-uri. unul cu - si unul cu +.
cele cu - sunt aferente gestiunii de unde pleaca produsele si cele cu + gestiunii unde intra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de marfa intre gestiuni antonia94 antonia94 Bună seara! O societate are doua gestiuni global-valoric bar si magazin (ABC) si am dori sa transferam marfa de la bar la magazin, la bar adaosul este mai ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate punct de lucru ursuloaica ursuloaica O societate isi desfasoara activitatea prin cele doua puncte de lucru (2 magazine). Centralizarea contabila se tine la punctul de lucru 1.Nu s-au ... (vezi toată discuția)