avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intoarcere in fosta locuinta dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intoarcere in fosta locuinta dupa divort

Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam experienta din anii trecuti, cand am mai deschis o data divort si sotul imi traumatiza psihic copilul.Acum sunt in faza de apel -deschis de mine-ptr pensia alimentara ce nu mi s-a acordat retroactiv dar vreau sa ma intorc acasa.Daca ma intrebati de ce, am multe motive :sotul a deschis partaj imediat dupa ce am deschis eu divort si dupa 8 luni dosarul a fost inchis ptr ca nu a platit taxa de timbru judiciar.Eu as mai fi stat cu chirie si pana la vara , sperand ca se termina partajul,dar in aceste conditii nu-mi permit sa platesc 150 euro lunar chirie inca 2-3 ani inainte,mai ales ca voi deschide eu partaj acum, am copilul in ingrijire, pensie cred ca voi lua abia de anul viitor,mai sunt si probleme medicale ale copilului , la toate acestea tatal necontribuind cu niciun banut. Intrebarea mea ar fi cum sa procedez daca nu-mi da o cheie sa am acces in apart comun?Trebuie deschis un alt proces si cat ma va costa ? E vreo sansa sa stea copilul in caldura in iarna in apart nostru sau nu ? Sotul sta in casa cu centrala termica dar nu a vrut sa -i dea copilului un calorifer elect, bun comun fiind? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 27 Noiembrie 2012
Problema nu se pune cum sa pierdeti, ci cum sa castigati.
Daca asteptati sa se finalizeze partajul probabil ca va dura cel putin 2-3 ani daca nu mai mult.
Depinde foarte mult si de instanta care va judeca respectivul proces.
Exista cazuri in care desi totul e la fel unii castiga si altii pierd...

Inteleg ca aveti angajat avocat si consider ca el este platit sa se descurce cum poate mai bine ca altfel nu l-ati fi angajat.
Da, avocatul meu imi spune ca pana la iarna ma mut inapoi in casa impreuna cu copilul.Pare ca stie pe ce se bazeaza...Aseara am mers sa votez si am trecut prin fata blocului, era lumina , am urcat , el era acasa dar nu mi-a deschis! Am avut un sentiment de mare furie ...sa bat la usa mea si sa nu mi se deschida ? Ce legi avem in tara asta???Daca era invers, mie mi-ar fi fost teama sa nu-i deschid usa !Si ,ca o completare, azi am deschis si partaj ! Doamne-ajuta!Omul asta nu a vrut niciodata sa facem ceva ptr confortul nostru,in toate am fost mai mult singura iar acum el sta in cele mai bune conditii iar eu si fetita murim de cald in casa cu chirie! Ce mai urmeaza ,oare?
Daca avocatul pare sigur pe el inseamna ca aveti sanse.
Succes!
Multumesc... o sa va tin la curent !
Buna seara!Am promis ca o sa va spun cum s-au incheiat lucrurile...Daca ma gandesc bine, nici nu s-au terminat .Desi am deschis doua procese in luna aug. -unul pe drept comun,altul prin ordonanta presedintiala-iar avocata MI-A PROMIS ca vom intra in casa in toamna asta,cred ca si acum as fi stat cu chirie daca nu as fi facut un gest extrem, si anume:mi-am strans lucrurile,am chemat o firma de deblocari usi si am intrat in casa mea.Asta dupa ce toata vara am venit la usa cu martori, am mers la politie unde el a fost chemat si a zis ca da, ne da o cheie, dar noua ne spunea NU.Procesele s-au inchis zilele trecute iar eu am cerut cheltuieli de judecata.Mai ramane sa ma audieze un procuror, ptr ca a facut plangere penala impotriva mea, deoarece am intrat in casa fara acordul lui.Voi fi arestata ptr ca am intrat cu fetita in propria-mi casa???

Alte discuții în legătură

Urgent instrainare bunuri comune in timpul divortului maritur maritur Va rog sa ma ajutati urgent, sotul a introdus actiune de divort ramanad cu toate bunurile masini, casa, etc, pe mine si pe copil ma dat afara din casa, sunt ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot elabina elabina Am venit din italia acum o luna de zile,dat fiind ca sotul meu este o fire violenta am vrut ca mama mea sa locuiasca cu noi sa ma apere de violentele sotului ... (vezi toată discuția)
Mama disperata! ansawy ansawy am o cunostinta care a fost data afara din casa de sotul ei ,avand doi copii si fiind insarcinata in luna a saptea.casa este pe numele la amandoi.a fost la ... (vezi toată discuția)