avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vestimentatie la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vestimentatie la locul de munca

daca angajatorul impune o anumita tinuta vestimentara nu trebuie sa acorde angajatului o anumita suma la un interval de timp pt achizitionarea hainelor, as vrea sa stiu daca exista o anumitra prevedere in acest sens in codul muncii
multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:49, 3 August 2012
In spital iti cumperi singur halatele ! Angajatorul nu-ti pune la dispozitie nici macar un pix !
Arisandy a scris:
"In spital iti cumperi singur halatele ! Angajatorul nu-ti pune la dispozitie nici macar un pix !"

Pentru personalul medical, halatele se incadreaza in categoria echipamentului individual de protectie. Cheltuielile cu EIP sunt deductibile la calculul impozitului datorat statului de catre angajator.
Daca angajatorul nu pune EIP gratuit, la dispozitia salariatilor este vina sindicatului (daca aveti asa ceva) sau a reprezentantilor salariatilor alesi de catre salariati cu care negociaza angajatorul, respectiv a lucratorului desemnat cu activitati de prevenire si protectie din cadrul firmei.
Sesizati ITM pentru nerespectarea de catre angajator a obligatiei sale prevazute de Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 14.07.2006 art. 13 lit.r) asigurarea de echipamente individuale de protectie, respectiv art. 6 al.(6) masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.
Pixul nu face parte dintre sortimentele de EIP, prin urmare angajtorul nu vi-l poate pune la dispozitie gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru loredana1979 loredana1979 Buna seara! As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca echipamentul de lucru. Mentionez ca sunt angajata la o firma de paza si in fiecare an echipamentul ... (vezi toată discuția)