avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In baza caror acte normative se stabilesc salariile ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012?

Va rog sa-mi comunicati In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:45, 13 August 2012
Legea nr.283/2011 , art.II,
Art. 2
In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.
Se face incadrarea prin transformarea posturilor contractuale in functii publice. In baza a ce se vor stabilii salariile avand in vedere ca nu exista inca func. publicii in institutie?
Daca am lua prin asemanare cu Legea nr.285/2010 - care are aceleasi prevederi pentru anul 2011 - atunci am avea:
III. Angajarea, promovarea si avansarea personalului
A. Personalul care, in cursul anului 2011, trece intr-o gradatie superioara beneficiaza suplimentar, in conformitate cu art. 11 din Legea-cadru nr. 284/2010, de clasele de salarizare succesive, iar salariul de baza i se majoreaza cu numarul de clase acordat inmultit cu valoarea unei clase de salarizare de 2,5% din salariul de baza.

Exemplu:
Persoana incadrata in clasa de salarizare 41, avand un salariu de baza de 1.305 lei si un spor de 131 lei, care, incepand cu 1 mai 2011, trece din gradatia 4 in gradatia 5, beneficiaza, incepand cu 1 mai 2011, de clasa 42 de salarizare, un salariu de baza de 1.338 lei (1.305 * 1,025 si rotunjit) si un spor de 131 lei, in acelasi cuantum avut anterior.
B. In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie. In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010. Pentru functionarii publici care se transfera in cursul anului 2011, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
asa cum am mai spus in institutia in care se vor transforma posturile din pers contract in functii publice nu exista posturi similare ocupate de functionari publici ca sa se poata aplica salarizarea acelor posturi. Avand in vedere ca, potrivit legiii 283 coeficienti din 284 nu se aplica, atunci cum ne vor stabilii salariile?
Posibil ca nivelul de salarizare sa se stabileasca in functie de posturile similare existente in cadrul altor institutii .. normele de aplicare pentru anul 2011 prevedea ca, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Salariul in urma promovarii in grad profesional kgkg kgkg saptamana aceasta sustin examen de promovare in grad profesional a functionarilor publici. sunt inspector clasa 1 grad Principal treapta 3 gradatia 3, clasa ... (vezi toată discuția)
Cum voi fi incadrata in grad? lauratoader2006 lauratoader2006 De la 01.07.2009 sunt referent asistent treapta 3,cum se face incadrarea mea dupa ce am stat 3 ani pe grad stiind ca nu mai exista treptele gradului.Cum voi ... (vezi toată discuția)