avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare CMR va rog ajutor urgent?????????
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare CMR va rog ajutor urgent?????????

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema
am o asigurare CMR la care am avut o dauna valoarea daunei 25 000 de euro valoare asigurata 30 000 de euro ( valoarea transportului este de 40 000 de euro ) asiguratorul imi spune ca sunt sub asigurat de si in conditiile de asigurare nu este trecut asa ceva
mentionez faptul ca la momentul intocmiri politei am intrebat asa ceva si mi sa raspuns ca se despagubesc daune pana in valoare de 30 000 de euro acum aflu ca sunt sub asigurat si mi se calculeaza procentual unde este trecut asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:16, 27 Iulie 2012
In conditiile de asigurare atasate politei (ca parte integranta) conform carora ati completat cererea de asigurare care poate cuprinde o suma asigurata anuala totala si o suma maxima per transport.Verificati articolele in care se stabileste modalitatea de plata a daunelor, eventual solicitati in scris aceasta prevedere (cand se constata subasigurare).
Ca o explicatie sumara:
-daca ati asigurat numai 30000E din marfa , puteti preciza daca cei 25000 E (dauna) faceau parte numai din cei 30000 sau si din cei 10000 "neasigurati"?Cum puteti sa delimitati acest lucru?
-cand valoarea unui transport depaseste suma maxima asigurata per transport, asiguratul are posibilitatea sa anunte asiguratorul (in scris, inainte de plecarea in cursa) si sa plateasca un supliment de asigurare pentru depasire (cei 10000E incazul dv.) fiind astfel asigurat total.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare partiala locuinta credit prima casa ionuca ionuca S-a contractat o suma de 30000 euro cu credit Prima Casa, iar locuinta este 60000 euro, valoarea politei de asigurare in favoarea bancii/statului care va fi ... (vezi toată discuția)
Cesiune polita asigurare nea dan nea dan O sa incerc sa fiu cat mai explicit si mai concis posibil. Am un credit de 22500 Euro pentru care s-a pus ipoteca un apartament de 75000 Euro. Sunt obligat, si ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)