avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare partiala locuinta credit Prima Casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare partiala locuinta credit Prima Casa

S-a contractat o suma de 30000 euro cu credit Prima Casa, iar locuinta este 60000 euro, valoarea politei de asigurare in favoarea bancii/statului care va fi 30000 cat este creditul sau 60000 cat este casa?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:49, 11 Iulie 2013
O subasigurare de 50% ar fi inadmisibila pentru banca; va trebui sa faceti asigurare la valoarea reala; in caz de dauna totala, banca/statul isi ia partea de 30.000 sau cat este soldul creditului, restul va revine Dvs.

Succes!
corect ar fi ca asigurarea sa fie la valoarea reala, dar la beneficiar nu toata suma, ci numai cat este creditul.
In cazul acestor polite de asigurare (credit imobiliar), atat asiguratorul cat si banca stiu foarte bine "lectia".Se asigura imobilul la valoarea de achizitie/constructie/contract iar cesiunea se face in favoarea bancii, cu specificarea:"in limita creditului acordat".
Daca se produce un risc asigurat, iar dauna este totala, banca primeste doar partea ce reprezinta creditul nerambursat la data evenimentului iar clientul diferenta pana la suma asigurata.Pe masura derularii contractului, valoarea initiala a creditului se micsoreaza cu ratele platite conform grafic dar valoarea asigurata ramane aceeasi (60000E in cazul nostru) .
In alta ordine de idei, banca nu va accepta niciodata o asigurare pentru o valoare sum 100%, intrucat in caz de dauna nu va putea primi decat procentul corespunzator celui de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casa in favoarea bancii giita giita Am un credit ipotecar de 20000euro din 2006 la vremea aceea apartamentul a fost evaluat la 60000 de euro si platesc asigurarea la casa de 60 euro pe an .Intre ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil cumparat prin prima casa 2- scenarii przybilla przybilla Buna! Am cateva dileme legate de asigurarea imobilului cumparat prin Prima Casa. Dupa cum stim, acest program obliga cumparatorul sa asigure locuinta impotriva ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare cmr va rog ajutor urgent????????? toadercj toadercj va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema am o asigurare CMR la care am avut o dauna valoarea daunei 25 000 de euro valoare asigurata 30 000 de euro ( ... (vezi toată discuția)