avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Validitate contract arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Validitate contract arendare

Buna ziua!

In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: "Nivelul arendei este de pana la 30% din productie(cantitate produse, produse si banisau numai bani)" . Vroiam sa stiu daca acest lucru este normal, daca nu ar fi trebuit ca arendasul sa precizeze cantitate exacta ex. 600 kg grau/ha sau suma de plata. Poate fi reziliat acest contract si daca da v-as ruga sa-mi spuneti cum sa procedez. Terenul agricol il voi primi tot pe vechiul amplasament?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gicuta93 , utilizator 11:08, 1 August 2012
cred ca trebuie incheiat un act aditional la contract in care sa lamuriti problema arendei...ca din cum scrie in contract va poate da si numai 5% dar va poate da si 30% si e o diferenta totusi. in mod normal se trece x kg grau la hectar echivalent in lei
cassy a scris:

cred ca trebuie incheiat un act aditional la contract in care sa lamuriti problema arendei...ca din cum scrie in contract va poate da si numai 5% dar va poate da si 30% si e o diferenta totusi. in mod normal se trece x kg grau la hectar echivalent in lei


Arendasul nici nu vrea sa auda despre un act aditional in care sa apara cantitatea exacta, ameninta cu rezilierea contractului si retrocedarea terenului in alta tarla diferita de amplasamentul initial. Vroiam sa stiu daca exista o modalitate legala de a sanctiona acest arendas care a incheiat mai multe sute de contracte si plateste in fiecare an numai atat cat considera de cuviinta, dupa bunul plac! Poate sa ne ajute cineva? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din arenda AniFlorea AniFlorea Un contract de arenda pentru suprafata de 1 ha cu 1000 kg /ha: arendatorul doreste 500 de kg produse(respectiv grau!) si diferenta in bani.Pretul la plata ... (vezi toată discuția)