avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocarea unei deciziii de retrogradare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocarea unei deciziii de retrogradare din functie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Daca o persoana a primit o decizie de retrogradare din functie pe o perioada de 60 zile din care a efectuat ~ 20de zile ,dupa care a avut concediu de odihna si concediu medical .In acest timp perioada de retrogradare s-a terminat.Cei de la resurse umane au zis ca concediu medical si concediu de odihna ,nu se iau in calcul ,motiv pt care perioada de retrogradare nu a trecut.....eu am cautat in lege dar nu am gasit nici un raspuns.As dori sa stiu daca este adevarat si unde scrie despre acest aspect (lege...,art?)
PS:Angajatorul poate intocmi o revocare a decizie de sanctionare ,mai devreme de perioada de 60 de zile? (pers in cauza avea functia de conducator auto )

Va multumesc!
Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 28 Iulie 2012
concediul medical si concediul de odihna suspenda executarea cim, implicit si a sanctiunii - art. 50 sii urm c muncii.
CO nu suspenda c.i.m., numai concediu medical supenda c.i.m.
sa inteleg ...ca s-a terminat perioada de retrogradare odata cu c.m?
NU .. perioada de 60 de zile se va prelungi cu durata concediului medical ... intrucat pe durata acestuia, c.i.m. a fost supendat...

De asemenea, angajatorul poate emite o deciziei de revocare a decizie de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si medicalul suspenda aplicarea sanctiunii disciplinare? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sotul meu a fost sanctionat cu retrogradarea din functie pe o durata de 60 de zile, sanctiune care in ... (vezi toată discuția)
Decizie de retrogradare din functie marianicoo marianicoo buna ziua ! am nevoie urgent de un sfat in urma cu citeva zile am primit o decizie de retrogradare din functie pe o perioada de 60 de zile. daca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu dosar penal ucozer1 ucozer1 Buna ziua , in urma depistarii de catre angajat a disparitiei unui bun aflat in gestiunea salariatului , s-a intocmit raport de eveniment , s-a prezentat ... (vezi toată discuția)