Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sotul meu a fost sanctionat cu retrogradarea din functie pe o durata de 60 de zile, sanctiune care in prezent este contestata in instanta, in curs de judecata la prima instanta la Tribunal.
In perioada celor 60 de zile de sanctiune sotul meu a avut probleme de sanatate care au necesitat concediu medical 5 zile si ulterior concediu de odina 5 zile. Aceste zile de concediu medical si de odihna au intervenit in perioada celor 60 de zile de sanctiune.
Intrebarea mea este urmatoarea: Concediul medical si concediul de odihna sunt cauze de suspendare a aplicarii sanctiunii, urmand ca dupa incetarea termenul de de 60 de zile, acest termen sa se prelungeasca cu acel numar de zile in care sotul meu a fost in concediu medical si de odihna sau sanctiunea inceteaza la expirarea celor 60 de zile stabilite in decizia de sanctionare fara nicio alta prelungire?
Practic pe data de 16 ianuarie a expirat termenul de 60 de zile de sanctiune cu retrogradarea din functie iar angajatorul desi suntem in data de 20 ianuarie nu a emis decizia de revenire in functie, in baza careia poate sa-si desfasoare activitatea de conducere.
Va multumesc!
Concediu de odihna nu este cauza de suspendare a c.i.m. si implicit a sanctiunii aplicate.
Concediu medical este o cauza de suspendare de drept a c.i.m. . In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
In baza art.8 alin.3 din HG 500/2011, sotul dvs poate solicita in scris angajatorului să îi elibereze o copie de pe decizia de revenire in functie.Angajatorul are obligatia de a i-o elibera în copie certificată de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul.
Multumesc pentru raspuns! Deci, sa inteleg ca sanctiunea se prelungeste corespunzator cu durata zilelor de concediu medical acordate, pentru ca numai concediul medical este o cauza de suspendare a executarii C.I.M.?
Chiar daca concediul medical este o situatie nedorita de salariat ci una provocata de angajator prin faptul ca sotul meu a fost supus stresului si supararilor la serviciu care au dus la declansarea unor probleme la inima?
Intr-adevar, concediu medical este o situatie de suspendare de drept a c.i.m. care implica si suspendarea termenelor care au legatura cu modificarea, executarea contractului individual de munca, indiferent de motivul incapacitatii temporare de munca.