avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case nationalizate - prelungire15 mai 2013 oficiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case nationalizate - prelungire15 mai 2013 oficiala

am hotarare irevocabila in contencios prin care ANRP CCSD este obligata sa-mi elibereze faimoasa decizie galbena (titlul de despagubire) in 6 luni. hotararea a devenit irevocabila cu 2 saptamani inainte de intrarea in vigoare a OUG4/2012 modificata prin L 117/2012 care prelungeste termenul pana la15 mai 2013!!!
in ce fel pot actiona pentru evaluarea dosarului si emiterea deciziei anteriror datei de 15 mai 2013?
nu mi se pare normal sa stau sa astept atat timp cu un drept castigat irevocabil stabilit printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila.
sunt multi in situatia mea si daca n- ar ramane fara raspuns topicul meu ar fi minunat.
multumec anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea subiectului, mai ales ca art15 alin 2 din constitutie stipuleaza clar ca legea nu retroactiveaza iar "faimoasa OUG si L " au intrat in vigoare ulterior obtinerii hotararii irevocabile de obligatie de a face.
IN prezent beneficiez de un drept castigat care trebuie executat intr-un anumit termen. abia apoi a aparut legea !
multumesc anticipat tuturor.

citestesi www.avocatnet.ro/content/art...


daca am incadrat topicul gresit rog moderatorii sa-l mute il locul cel mai potrivit


Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
cassy, utilizator
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 14:54, 29 Iulie 2012
chiar nu mai intereseza pe nimeni subiectul ANRP si case nationalizate ?
Stimată doamnă,

În mod evident aveți mari motive să nu fiți mulțumită.

Din punctul meu aveți deplină dreptate, o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă se execută ca atare, imediat și necondiționat, deoarece neexecutarea sa ar știrbi forța sistemului de drept, parte a autorității statale.

În prezent, România încearcă să facă ceva pentru a se pune de acord cu constatările CEDO în procedura-pilot, dar mă depășește politica pe care o urmează.

Astfel, problema este că v-aș răspunde cu plăcere, dacă aș știi cu adevărat ce să faceți în cazul dvs.

Nu este corect, dar nu sunt convins că o puteți executa momentan, mai degrabă, nu.

În alte cazuri aș fi recomandat o aplicație CEDO fondată pe încălcarea Art. 6.1 sub aspectul neexecutării hotărârii, dar termenul de grație se interpretează în favoarea Statului, în cazurile legate de Fondul Proprietatea.

Cred că, pur și simplu, ar fi necesar de văzut ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui învestită hotărârea și încercată executarea sa, măcar ca principiu prin obținere titlu + somație.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
andreigrigoriu, moderator
Investita? eu stiam ca in contencios, hotararile pronuntate strict pt obligatia de a face doar se legalizeaza, adica sa scrie pe ea ca e definitiviva si irevocabila fara formula investitrii cu formula executorie . Stiu gresit ?
In dispozitiv scrie doar admite actiunea si obliga parata CCSD sa elibereze reclamantei titlul de despagubire in 15 zile sub sanctiunea unei penalitati de 100 lei pe zi de intarziere. cu recurs. atat. cheltuieli de judecata nu am cerut.
recursul a fost judecat si admis in parte in sensul schimbarii termenului din 15 zile in 6 luni. restul mentiunilor cu penalitatile pe zi de intarziere au fost mentinute la acelasi nivel.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare impotriva anrp - ccsd cassy cassy Buna seara! Am obtinut in martie 2011 obligarea CCSD la emiterea dispozitiei privind titlul de despagubire in termen de 15 zile de la ramanerea irevocabila a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Anrp ContSters243801 ContSters243801 Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 ... (vezi toată discuția)