avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rate neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Rate neplatite

Buan ziua,
Am credite la 3 banci, iar din cauza unui accident cu masina nu am mai reusit sa ajung cu ratele la zi...si apoi am inceput sa nu mai platesc. Intrebarea mea este ce se intampla daca nu platesc? Am doar o masina pe numele meu, casa sau alte bunuri nu detin, nu am girat cu nimic la banca. Ce se intampla daca sunt anuntata ca voi fi executata silt. Ce inseamna mai exact aceasta "executare silita". Daca nu am cu ce sa platesc ce pot pati? Astept un raspuns de la dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adryana18 , utilizator 09:51, 14 Ianuarie 2009
Ipotetic, daca se va ajunge la executarea silita a dvs., vi se va scoate la vanzare de catre executorul bancar sau judecatoresc, prin licitatie publica, toate bunurile mobile pe care le aveti ( masina de ex.) iar pentru diferenta de credit neacoperita si cheltuielile de executare, probabil, se va dispune poprire pe jumatate din salariu (in cazul in care sunteti angajata).
Mai nou, Bancile cesioneaza creditele neachitate catre societati de recuperare a acestor creante si posibil executarea silita sa fie inceputa de catre o astfel de societate.
incercati sa discutati ce cei de la banca si explicati-le situatia. in conditiile actuale de piata bancile va pot oferi alternative, de exemplu o reesalonare. doar ca trebuie sa va interesati cat mai repede de situatia creditelor si datoriilor, pentru a nu fi prea tarziu.
daca aveti dovezi ca ati fost in incapacitate de plata, parerea mea este ca puteti renegocia contractul.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns...in urma raspunsurilor o sa i-au decizia corecta.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita kidtuning kidtuning Am un credit la [EDITAT] in valoare de 140000 ron nu am girat cu nimic pentru acest credit.Nu am mai platit de 8 luni ca nu am mai avut posibilitatea ce se ... (vezi toată discuția)
Rate banci crocodilu1963 crocodilu1963 ce se intampla daca nu mai pot plati ratele la banci?X-( (vezi toată discuția)
Executare silita? ContSters180292 ContSters180292 Buna ziua!As avea nevoie de o informatie urgenta va rog tare mult! In 2007 eu si sotul meu am facut 3 credite la banca,1 pe numele meu si 2 pe numele sotului ... (vezi toată discuția)