avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... scutire de penalitati si dobanzi la impozite pe venit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

scutire de penalitati si dobanzi la impozite pe venit neachitate la un birou individual

daca se calculeaza in urma unui control al ANAF UN IMPOZIT SUPLIMENTAR PE VENIT PE O PERIOADA DE TIMP ANTERIOARA CONTROLULUI FINANCIAR , S-A EMIS UN ACT NORMATIV CARE SCUTESTE TOTAL SAU PARTIAL PLATA PENALITATILOR?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:46, 7 Noiembrie 2012
Exista o masura avuta in vedere de Guvern pentru scutirea de la plata penalitatilor a celor care isi achita in perioada 01 septembrie - 31 decembrie 2012 debitul si dobanzile restante. Momentan nu a fost publicat in Monitorul Oficial nici un act normativ in acest sens.
Scutirea de majorari si penalitati se aplica pentru debitele restante la 31 aug 2011 in anumite conditii.Ministerul de Finante a publicat in Monitorul Oficial OMFP nr. 2604/2011, din 6 octombrie, prin care se adopta procedura efectiva de scutire la plata a penalitatilor de intarziere si a eventualelor majorari existente in perioada trecuta, pentru plata debitelor principale si a dobanzilor de intarziere restante la data de 31.08.2011.

Astfel, documentul prevede ca daca plata sau compensarea se efectueaza pana la 31.12.2011 penalitatile si 50% din majorarile de intarziere se anuleaza. In mod similar daca suma debitului si dobanzii de intarziere se achita pana la 30.06.2012, suma scutita la plata este jumatate din suma determinata mai sus.

Buna ziua,

auzisem ca este pe cale sa apara o masura prin care firmele cu dificultati financiare pot scapa de plata penalitatilor de intarziere daca platesc integral debitul si dobanzile in perioada 01 septembrie 2012- 31 decembrie 2012.....numai ca nu am mai gasit nici un act care sa confirme acest lucru. Imi scapa mie ceva?? NU s-a mai concretizat nimic???

Aveti aici cateva link-uri care m-au inspirat legat de aceasta nedumerire:

[ link extern ]

[ link extern ]

astept raspuns cat de repede daca aveti informatii.

multumesc
Pana acum nu este concretizat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 30/2011 toareanelia toareanelia va rog sa-mi spuneti daca am platit azi toate debitele datorate la fisc , beneficiez de scutiri conform oug 30/2011 (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Facilitati og.30/2011 camicami camicami Buna tuturor, referitor la facilitatile prevazute in OG.30/2011 si modul lor de aplicare conf.OMFP 2604/2011, eu inteleg ca beneficiaza de aceste prevederi ... (vezi toată discuția)