avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... candidati recomandati de catre agentiile de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

candidati recomandati de catre agentiile de somaj

Stie cineva daca agentiile de somaj ofera CV-uri, recomanda candidati pt. posturile libere pe care le are o companie. Daca da, trebuie indeplinite anumite conditii de catre compania in cauza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 10 Noiembrie 2012
1. Fiecare angajator trimite Lista cu locurile de munca vacante la Agentia de Somaj.

2. Agentia de Somaj emite Dispozitii de repartizare a unor someri, care au pregatirea si experinata cerute de angajator prin lista sus amintita, catre angajatorii care au facut oferta de locuri de munca.

3. Angajatorii verifica pe cei veniti cu repartitie si daca nu corespund nu sunt obligati sa-i angajeze (pe dispozitia de repartizare exista o rubrica de respingere a angajarii, semnata de angajator).
Agentiile nu pot face repartitii pe locurile vacante ale firmelor. Acestea au dreptul sa-si aleaga viitorii salariati direct sau prin agentii de recrutare

Art. 29 din codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal — profesional sau disciplinar — si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
(3) Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
georgettegan a scris:
Agentiile nu pot face repartitii pe locurile vacante ale firmelor. Acestea au dreptul sa-si aleaga viitorii salariati direct sau prin agentii de recrutare


1.- In raspunsul meu nu am spus ca angajatorii sunt obligati sa angajeze pe somerii repartizati de ALOFM.
- Dar Agentiile de Somaj pot emite dispozitii de repartizare pe locurile de munca vacante declarate de angajator (atunci ce rost ar avea trimeterea Listelor cu locurile de munca vacante la Agentia de Somaj?).

2. - Conform Normelor de aplicare a Legii 76/2002 Agentia de Somaj emite dispozitia de repartizare care nu este obligatorie pentru angajator.
- In Lista locurilor de munca vacante exista precizate conditiile de angajare si, in functie de acestea, Agentia de Somaj alege pe cei care ii trimite la angajatorul respectiv care ii supune unei probe si apoi ii angajeaza sau nu.

georgettegan a scris:

Agentiile nu pot face repartitii pe locurile vacante ale firmelor. Acestea au dreptul sa-si aleaga viitorii salariati direct sau prin agentii de recrutare




Nu confundati o repartitie emisa de AJOFM pt. un loc de munca cu procedura de recrutare/selectie de personal pe care o face un angajator.
Angajatorul este obligat sa-si comunice locurile de munca vacante agentiei in termen de 5 zile de la vacantare iar agentia sa emita repartitii somerilor aflati in evidenta sa in cautarea unui loc de munca daca indeplinesc conditiile de calificare cerute de post.
Angajatorul insa recruteaza putand folosi mai multe canale specifice,anunturi in presa,siteuri de profil online,agentii de intermediere,aici incluzandu-se si Agentia de Somaj,prin repartitiile emise.In acest mod isi creeaza doar baza de date,ulterior urmand procedura de selectie care incepe prin alcatuirea shortlistei si invitatia la interviu si se finalizeaza prin angajarea candidatului potrivit in companiile private.
La bugetari se respecta metodologiile de concurs specifice reglementate prin acte normative.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
Daca in urma selectieI de personal facuta de angajator , sau de o terta persoana fizica sau juridica , persoana aleasa are calitatea de somer ,trebuie repartitie de la AJOMF. Acest aspect l-am avut in vedere.

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)