avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... candidati recomandati de catre agentiile de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

candidati recomandati de catre agentiile de somaj

Stie cineva daca agentiile de somaj ofera CV-uri, recomanda candidati pt. posturile libere pe care le are o companie. Daca da, trebuie indeplinite anumite conditii de catre compania in cauza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 10 Noiembrie 2012
Exista un text de lege care sa prevada obligativitatea acestei repartitii?
tudorvaleriu a scris:

1. Fiecare angajator trimite Lista cu locurile de munca vacante la Agentia de Somaj.

2. Agentia de Somaj emite Dispozitii de repartizare a unor someri, care au pregatirea si experinata cerute de angajator prin lista sus amintita, catre angajatorii care au facut oferta de locuri de munca.

3. Angajatorii verifica pe cei veniti cu repartitie si daca nu corespund nu sunt obligati sa-i angajeze (pe dispozitia de repartizare exista o rubrica de respingere a angajarii, semnata de angajator).


In cat timp trebuie sa revii la Agentia de Somaj cu dispozitia de repartizare?
Nu se prevede nicaieri un termen dar Agentia de Somaj iti spune in cat timp sa vii cu raspunsul pentru ca altfel iti inceteaza plata indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)