avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea zilierilor

Buna ziua,
as vrea sa stiu cum sa interpretez in Codul muncii cap II referitor la activitatile ocazionale desfasurate de zilieri, art 4 pct (5) "Beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert."

lucrez la o firma de curatenie si prin natura muncii angajatii firmei noastre lucreaza pentru altii. pentru un proiect de 40 de zile am vrea sa lucram cu zilieri.
articolul mai sus mentionat ne interzice aceasta solutie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 31 Iulie 2012
Interpretarea ar suna astfel, ca nu se pot angaja zilieri pentru a desfasura activitate in folosul altui beneficiar .. el va trebui sa presteze activitatea pentru care a fost angajat si nu pentru beneficiarul activitatii sale.
daca privim din perspectiva faptului ca toti angajatii nostri lucreaza , prin natura muncii, in beneficiul nostru doar ca nu direct la locatiile firmei noastre? Nu putem lucra cu zilieri pe acest proiect?
Ce alte solutii ar putea fi?

multumesc!
Angajarea cu c.i.m. pe durata determinata ...
eu ca angajator ii ofer zilierului posibilitatea de a munci,intocmesc registru zilieri, ii ofer echipament , intruire, loc in care sa lucreze si dupa 8 ore de munca il platesc conform formelor legale. El va lucra in "curtea" altuia, dar eu il am in grija...
de ce s-ar interpreta asta in mod gresit? ce nu e legal in aceasta situatie?
Cred ca faceti o confuzie .. ati postat despre interpretarea data art 4 pct (5) din Legea nr.52/2011 : "Beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare zilieri - publicitate Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Daca am o agentie care ofera servicii de publicitate pot angaja zilieri ? Conform art. 11 din Legea 52 /2011, publicitatea se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Locul prestatiei in cazul zilierilor mnicolro mnicolro Buna ziua, Detin angajati permanenti pe firma si a trebuit sa angajez in plus, zilieri pentru efectuarea unor lucrari ocazionale ,pentru care nu aveam ... (vezi toată discuția)
Colaborari ocazionale niccosteff niccosteff ce forma de angajare e maI potrivita pt persoane cu care firma colaboreaza ocazional in functie de clienti si ce contributii se calculeaza? anii trecuti am ... (vezi toată discuția)