avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Strainatate

Buna ziua,

Sper ca ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la un contract de munca in Tunisia. In momentul de fata sunt angajata unei companii in Ro, dar in curand as vrea sa-mi schimb contractul de munca in Tunisia.
Imi poate spune cineva daca se ofera asigurare sociala, si daca se calculeaza vechimea in munca pe toata perioada contactula ain Tunisia?

Daca cunoaste cineva alte detalii referitoare la acest subiect si imi poate da mai multe informatii.

Va multumesc,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:31, 30 Iulie 2012
Dreptul de sedere pentru angajare in munca este relativ dificil de obtinut datorita somajului ridicat. Sunt acceptati cei care vor sa lucreze in domenii pentru care exista deficit de forta de munca autohtona specializata, mai ales daca au studii superioare. Este nevoie de aprobarea organelor de politie si a Directiilor regionale de munca, in functie de calificarea solicitantilor. in general, pentru protejarea fortei de munca autohtone, angajarea strainilor in majoritatea sectoarelor de activitate este descurajata. Dreptul de sedere pentru studii se poate obtine pentru perioada studiilor si cu acordul ministerului local al invatamantului.
Se recomanda incheierea unor polite de asigurare acoperitoare, inclusiv pentru situatii de accidente, spitalizari, decese, repatriere.

Pentru evitarea unor situatii neplacute se recomanda respectarea cu strictete a obiceiurilor si traditiilor locale.

Este obligatorie completarea la intrarea in tara a unui formular, in care se precizeaza scopul, durata, natura vizitei si domiciliul. Orice schimbare de domiciliu se anunta la organele de politie sau ale garzii nationale, in termen de trei zile.

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Tunisia, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile tunisiene: Ambasada Republicii Tunisia din Bucuresti Telefon: (40 21) 319.21.08 sau 319.21.25 / Interior 1352
Fax: (40 21) 319.68.50
E-mail: relatii_cu_publicul@mae.ro

Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, articolul 18 andrei_23 andrei_23 Bunza ziua! Am o nelamurire cu privire la articolul 18 din codul muncii, aplicat in cazul unei firme de transport marfa cu sediul in Romania si cu activitatea ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)
Contract de munca anamaria.m anamaria.m Buna ziua Am o societate comerciala nou infiintata si sunt la momentul in care angajez personal. Unul dintre angajati va lucra in strainatate (state membre ... (vezi toată discuția)