avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONCLUZII SCRISE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONCLUZII SCRISE

La multi ani!
Incerc si nu cred ca ma descurc tocmai bine, de aceea apelez la dvs. si solicit ajutor.
Ma reprezint singura intr-un proces cu autoritatile, s-a dat termen pentru pronuntare, dar mi s-au cerut concluzii scrise, pe care trebuie sa le depun inainte de data pronuntarii. Sunt putin derutata, pentru ca am depus inscrisuri, care au fost acceptate, am depus intampinari la exceptii, precizari scrise, care, deasemenea, au fost acceptate, au fost dezbateri, si nu stiu cum sa mai concep si concluziile scrise cerute de instanta. Daca exista un model tip, sau ma puteti indruma in vreun fel, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dina999 , utilizator 08:48, 21 Ianuarie 2009
Instanta v-a acordat POSIBILITATEA conform art 156 alin 2 CPC, de a depune concluzii scrise (aceasta amanare de pronuntare se acorda de obicei la cerere, pentru ca asa prevede si articolul respectiv) ; concluziile le puteti redacta si depune la dosar dar NU sunteti obligata.. puteti face acest lucru in cazul in care considerati ca veti aduce ceva nou care nu s-a mai discutat si util solutionarii dosarului in favoarea dvs.

Nu sunt chiar de acord in sensul ca de lege latase acorda la cerere termen de depunere concluzii scrise, insa de obicei instanta da un astfel de termen cand nu e chiar clarificata si spera ca, in ultimele opinii scrise de parti, acestea sa ii clarifice situatia de fapt (de regula cea de fapt).
In practica, instantele mai dau termene si in cazurile in care abordarea juridica a partii nu e chiar corecta si spera sau chiar indruma partea/partile sa consulte un avocat ca sa le ontocmeasca aceste concluzii.
Apoi, majoritatea judecatorilor considera necesare cunostintele juridice pentru ca cineva sa se apere singur, asa incat, atunci cand spun ca vor concluzii scrise ei presupun ca ele vor fi intocmite de cunoscatori ai dreptului.
In practica, posibilitatile sunt nelimitate, in functie de viziunea judecatorului, dar e o avertizare uneori.
Doamna, domnule, avocati,
Va multumesc amandorura, pentru aceste precizari; m-am folosit de ele, pentru ca, intradevar, in sala de judecata nu am reusit, intru-totul, sa-mi sustin cauza si atunci, am depus in termen concluzii scrise si acum astept pronuntarea. S-a dat deja o amanarea in vederea pronuntarii si, desigur, am emotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se pot depune concluziile scrise in cazul unui proces de partaj? voinea75 voinea75 Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Stadiul procesului de partaj: s-au audiat martorii, s-au depus inscrisurile, s-au facut expertize (imobiliara si pe ... (vezi toată discuția)
Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Apel bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Pe 10 sept am al doilea termen la apel. Intimatul la primul termen a cerut amanare pt depunere intampinare. Eu nu ar fi trebuit sa primesc cu 5 zile ... (vezi toată discuția)