avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Presedinte sectie de votare
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Presedinte sectie de votare

Buna seara, ma intereseaza ce conditii trebuie sa indeplinesti si de asemenea pasii de urmat pentru a putea activa ca presedinte intr-o sectie de votare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 31 Iulie 2012
Conditiile sunt:
Să aiba minim studii medii, de preferat să aiba si studii juridice
O imagine bună in societate, atat.
trebuie sa fi jurist ,precizeaza legea
De asemebea, persoanele care au cel puțin studii medii si se bucură de prestigiu în localitatea în care domiciliază și nu fac parte din niciun partid politic pot candida pentru funcțiile de președinți și locțiitori ai birourilor electorale ale secțiilor de votare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri vio62 vio62 Bună seara! Am o mare dilemă:un secretar al unei primării poate să fie numit ca președinte al unei secții de votare ? (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)
Membri comisiei pentru alegerile locale loredana_cml loredana_cml este vreo lege prin care se cere ca presedintele comisiei de votare sa aibe facultate de drept? este interzis ca doua persoane din aceasi familie sa faca parte ... (vezi toată discuția)