avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de munca!
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de munca!

Iubita mea a plecat de la locul munca in urma unor dureri mari la coloana vertebrala. Dupa 2 zile am fost la Cluj la un medic specialist si a fost diagnosticata cu hernie de disk de gradul II. Cauza acestui diagnostic este rezultatul unor ridicari vicioase a diferitor greutati la care ea a fost supusa la locul de munca. Este acesta considerat un accindet la locul de munca? Care sunt demersurile necesare in aceasta situatie? Se pot cere daune sau despagubiri in acest caz?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:15, 31 Iulie 2012
La data plecarii de la locul de munca trebuiau facute investigatii medicale amanuntite pentru a se depista exact care sunt cauzele durerilor.
Daca durerile erau confirmate ca se datoreaza ridicarii excesive de greutati, se putea face un PV de cercetare eveniment, in urma cercetarii evenimentul putand fi declarat accident de munca.
In perioada de 2 ani, nu precizati ce activiatati a desfasurat persoana, la acelasi loc de munca sau la alt loc de munca, daca durerile au continuat sau s-au intrerupt si ulterior au revenit.
Dupa 2 ani de la producerea unui eveniment este greu de facut o cercetare, fara existenta unor documente emise la acea data care sa sustina diagnosticul actual, pentru a stabili azi daca in urma cu 2 ani erau indeplinite conditiile de incadrare a evenimentului in categoria accidentelor de munca.
Puteti face o sesizare la ITM (daca aveti documente care sa va sustina cauza) si sa solicitati cercetarea evenimentului.
In urma emiterii unui PV de cercetare, cu cauze si responsabilitati, dupa caz, puteti solicita direct angajatorului sau in instanta civila, daune morale si/ sau daune materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca...? andrei10 andrei10 Buna ziua, Am sa trec direct la subiect.Acum o luna si jumatate in timpul serviciului am simtit o durere puternica in spate nemaiputand sa ma misc,motiv ... (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Accident de munca valentin198 valentin198 in urma conditiilor grele de munca am capatat o hernie de disc , cum pot actiona in instanta angajatorul? (vezi toată discuția)