Buna ziua!
Am o problema cu un act aditional la un contract drepturi autor, prin care se doreste a se modifica suma initiala din contract platita partii (initial era o suma fixa, acum se doreste a se stabili plata unei cote-parti din profitul ce ar reveni din exploatarea produsului). Daca ar fi doar atat ar fi destul de simplu, insa nu se cunoaste data de la care produsul va produce profit, nu se stie care va fi valoarea lui si, totodata, se doreste a se stipula in acest act data pana la care se vor efectua platile esalonat (avem in vedere ani) si o suma anume peste care nu se vor mai plati respectivele cote-parti din profit. Mai mult, acest act se doreste a fi incheiat intre o persoana juridica si o persoana fizica.
Cunoasteti cumva vreo modalitate prin care un astfel de act aditional sa poata fi redactat sau macar vreo alta institutie juridica/ contract care sa permita o astfel de situatie?
Va multumesc anticipat!
Cum adica " o alta modalitate" sau, o alta institutie ?
Orice contract reprezinta vointa partiilor si are statut de lege. Asarar, atata timp cat se respecta conditiile de baza, ale unui contract, ce nu pot fii incalcate, se poate scrie orice doresc partiile in acel contract sau act aditional.
Parerea mea este ca, aveti probleme "in redactarea actului" in fond, nu in forma. Un contract bine redactat va prevedea absolut toate situatiile ce vor aparea in viitor, si sugereaza diferite solutii alternative la rezolvarea lor, in acordul partiilor contractante.
Apoi, nu exista sa nu se stie daca va exista profit sau nu. "Numai banii produc bani!", drept urmare, orice investitie va genera un profit sau o pierdere.
Eu cred ca cel care doreste modificarea contractului initial doreste sa nu riste nimic, asta in caz ca afacerea va esua, sau, doreste sa profite de pe urma naivitatii celui ce ii vinde drepturile de autor. (ia ceva gratis, si apoi spune ca nu s-a facut nici un profit, dar urmeaza)