avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... angajarea unui cetatean extracomunitar.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

angajarea unui cetatean extracomunitar.

Buna Ziua,

Va scriu acest post pentru a va intreba daca exista conditii deosebite, prevazute de legile Romaniei pentru a permite intrarea in Romania unui cetatean extracomunitar, dintr-un stat care nu este membru UE, dar detine un contract de munca cu o societate romaneasca. Daca da, de ce tip de contract este nevoie pentru a permite intrarea cetateanului extracomunitar? Sederea cetateanului este legata de durata contractului? Si daca contractul este incheiat pe termen nedeterminat? Odata obtinuta intrarea in Romania, in urma contractului, cetateanul extracomunitar poate circula liber in statele europene, mai exact in Italia? Sau este necesara o viza (turistica)? Cat poate sedea cetateanul extracomunitar in altre tari europene (in afara Romaniei)?
Va multumesc pentru timpul acordat si raman in asteptarea unui raspuns.

Cu respect, Cristi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 31 Iulie 2012
Intrarea in tara a unui cetatean extracomunitar nu se face pe baza contractului de munca , ci pe baza vizei de intrare ..

Pentru a lucra in Romania, un cetatean extracomunitar trebuie sa detina autorizatie de munca, sau permis de sedere ori carte de rezidenta.
bun dar pentru obtinerea vizei de intrare este nevoie de un contract de munca!?!
Detalii privind Venirea/calatoria in Romania gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean non ue daniele36 daniele36 Am o intrebare, care sunt pasii ce trebuie urmati urmare a casatoriei oficiate la misiunea diplomatica romaneasca intre un cetatean roman si un cetatean ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)