avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie

Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de 16.01.2011 iar procesul verbal de constatare a contraventiei a fost emis in data de 06.07.2011 si l-am primit prin posta.
Acum am primit o somatie de la un executor judecatoresc prin care ma someaza sa platesc contravaloarea rovinetei si cheltuieli de executare. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa platesc si cheltuielile de executare sau ar fi suficient sa platesc doar contravaloarea rovinetei. De la CNADNR nu am primit vreo instiintare despre faptul ca vor trimite dosarul la executor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:09, 31 Iulie 2012
ati putea face contestatie la executare deoarece procesul verbal nu este titlu executoriu fata de despagubirea CNADNR, deoarece nu este venit la bugetul de stat / local. PV este titlu executoriu strict fata de amenda - care este creanta bugetara.

in mod normal, trebuie achitate ambele sume deoarece executarea nu se va inchide pina la recuperarea integrala a debitului, inclusiv cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda rovinieta cristina1993 cristina1993 la inceputul lunii decembrie 2010 am fost sanctionat de un agent al CNADR pt ca am circulat fara rovinieta. am platit amenda si tariful de despagubire. la o ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala rovinieta cureleaf cureleaf buna ziua, pe data de 05 08 2011 am primit un proces verbal prin care mi se comunica ca in data de 30.01.2011 am circulat fara rovineta, drept urmare mi s a ... (vezi toată discuția)