avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nelamurire inregistrare marca pentru o tipografie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nelamurire inregistrare marca pentru o tipografie

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu inregistrarea la o marca pentru o tipografie digitala.

Eu nu am gasit o clasa care sa cuprinda acest serviciu

M-am gandit la
Clasa 40 prelucrarea materialelor

Clasa 16 Hartie, carton si produse din aceste materiale, necuprinse in alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legatorie; fotografii; papetarie; adezivi (materiale colante) pentru papetarie sau menaj; materiale pentru artisti; pensule; masini de scris si articole de birou (cu exceptia mobilelor); materiale de instruire sau invatamint (cu exceptia aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse in alte clase); caractere tipografice; clisee.

35 Publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administratie comerciala; lucrari de birou.

Clasa 40 se refera si la sevicii de imprimare digitala?

Clasa 16 se refera doar la cei care produc astfel de materiale?

La Clasa 35 Publicitate inseamna producerea de produse sau servicii pentru publicitate?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 09:24, 2 August 2012
Buna ziua,
Servicii de tipografie (digitala sau nu) sunt in clasa 40. Clasa 16 se refera doar la cei care scot carti, manuale, pliante etc - pe suport de hartie ! Clasa 35 se refera la efectuarea de servicii de publicitate pentru terti.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificare osim EmiB EmiB In ce clasa , conform clasificarii internaionale de la Nisa, ar trebui sa intre serviciile efectuate de catre o firma de curatenie? Am nevoie de aceasta ... (vezi toată discuția)
Cod caen obiect de activitate strelitia strelitia Pentru un magazin de birotica si papetarie precum si servicii de printare, laminare, legatorie, indosariere etc. Ce cod CAEN pot trece ca obiect de activitate? (vezi toată discuția)
Nelãmurire înregistrare marcã magazin articole sportive ºi bãcãnie mjuovy mjuovy Buna ziua, Vreau sa inregistrez marca unui MAGAZIN SPORTIV (vanzare haine, articole sportive si accesorii sportive) marca unei BACANI (vanzare de alimente, ... (vezi toată discuția)