avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desemnare curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desemnare curator

in urma unei adrese din partea instantei de judecata, intr-un proces de punere sub interdictie, autoritatea tutelara desemneaza o persoana ca si curator, fara a exista consimtamantul acesteia exprimat printr-o declaratie ca fiind de acord cu indeplinirea acestei sarcini. desemnarea persoanei ca si curator in aceste conditii s-a motivat ca fiind o sarcina de serviciu, avand in vedere ca persoana in cauza este salariata in cadrul primariei. in aceste conditii, dispozitia primarului prin care s-a desemnat aceasta persoana ca si curator fara voia sa, nu poate fi atacata in contencios pentru nulitate, avand in vedere ca motivatia adusa este neintemeiata, atributiile de serviciu ale acesteia nu implica activitatea de autoritate tutelara din cadrul acelei primarii ?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 04:39, 14 Ianuarie 2009
Desgur ca o asemenea dispozitie constituind un act administrativ poate fi atacata in conditiiile legii nr.554/2004 la instanta de contencios administrativ, cu respectarea proceduri prevazute de aceasta lege, fiind evidenta o vatamare a drepturilor si intereselor legitime a celui desemnat curatoor impotriva vointei si sub o motivare lipsita de relevanta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)
Termen de contestatie dizpozitie primar hajnyci hajnyci Buna ziua! Vas rog sa imi spuneti in ce termen pot fi contestate dispozitiile unui primar si care art/act normativ prevede? Multumesc (vezi toată discuția)