avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt tata in urma unui concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt tata in urma unui concubinaj

Buna ziua ma numesc Constantin si in urma cu 3 ani am cunoscut o fata am trait in concubinaj pana anul trecut cand a preferat sa plece pe ascuns impreuna cu fiul nostru nascut in germania. nu ma lasat sa imi vad copilul timp de 8 luni apoi sa intors la mine. a fost bine 2 luni apoi iar a fugit pentru alt barbat, eu sufar enorm de mult din pricina asta pentru ca nu stiu in ce imprejurari locuieste fiul meu si ce fel de persoane sunt in jurul lui. de fiecare data a plecat la alt barbat,.suntem ambi pariniti pe certificatul de nastere, acum copilul e la mine si am refuzat sa il dau pentru ca imi este frica. ce se poate intampla in imprejurarile astea? pot pastra eu copilul pana la o hotarare judecatoreasca? va rog din toata inima sa ma ajutati.sunt disperat imi iubesc copilul enorm de mult.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 5 August 2012
Conform Codului Civil parintii au drepturi si obligatii egale, cu privire la minorul provenit dintr-o relatie de concubinaj, in baza articolului nr. 260 - Egalitatea in drepturi a copiilor:
Copiii din afara casatoriei sunt egali in fata legii cu cei din casatorie, precum si cu cei adoptati.

Pentru ca nu puteti ajunge la un acord cu mama minorului, puteti solicita in instanta custodia unica, care se poate acorda numai daca este in interesul superior al copilului. In baza art. 397 este instituita regula exercitarii autoritatii parintesti in comun, de catre ambii parinti, urmand a se stabili domiciliul minorului, programul de vizite, stabilirea contributiei fiecarui parinte la cheltuielile legate de cresterea si educarea copilului, ec)
va multumesc mult pentru raspunsul dat.dar frica mea cea mai mare este-. va putea sa vina cu politia sa ia copilul de la mine pana la un ordin judecatoresc.adica pana la sentinta judecatorului? va rog sa imi spuneti este foarte important.va multumesc din inima
Dvs. nu ati sechestrat copilul ca sa vina politia, ci il cresteti, educati si ii asigurati toate necesitatile, in calitate de tata. Daca doriti sa aveti mai multe argumente in fata instantei solicitati Autoritatii Tutelare si Protectiei Copilului sa constate situatia de fapt, adica ca mama sa nu se implica in cresterea minorului.
Ea poate obtine destul de rapid o hotarare judecatoreasca pe cale de ordonanta presedintiala.
Daca veti pierde procesul nu cred ca il veti mai vedea decat in prezenta ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia copilului din concubinaj ralucaflori ralucaflori Buna ziua, am un prieten drag cu o situatie deloc usoara, are un copil rezultat in urma concubinajului iar mama copilului ii interzice vizitarea acestuia. Ar ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna zallyna zallyna 1) Ce inseamna custodie comuna in acceptiunea noului Cod Civil? 2) Dupa stabilirea custodiei comune, mai este necesar acceptul celuilalt parinte pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)