avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL-D reinvestire 50% din profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL-D reinvestire 50% din profit

Buna ziua!

Sunt la un pas de a avea un SRL-D in domeniul IT (CAEN: 620_) si am o intrebare referitor la obligativitatea reinvestirii a 50% din profit. Eu fiind pe domeniul IT, pot sa-mi cumpar (folosing 50% din profit) un teren intravilan pentru constructii unde sa-mi dezvolt un depozit si birou pentru firma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 14:49, 13 Iunie 2016
Buna ziua,

Extrasul de lege cu privire la conditiile reinvestirii profitului unui SRL-D este urmatorul:

"Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să rămână în proprietatea microîntreprinderii S.R.L.-D. care a beneficiat de ajutor de stat cel puţin 3 ani;
b) să fie considerate active amortizabile;
c) să fie achiziţionate în condiţii de piaţă, respectiv să fie întocmit un dosar de achiziţie care să cuprindă cereri de ofertă(minimum trei), ofertele primite; acestea trebuie să cuprindă: datele de identificare, semnătura şi ştampila ofertantului, un proces verbal semnat de reprezentantul legal al microîntreprinderii S.R.L.-D. prin care să fie justificată alegerea ofertei celei mai convenabile, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii, cu excepţia activelor corporale"

Pentru detalii suplimentare puteti sa va adresati Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din cadrul Ministerului Economiei, care va poate da mai multe detalii cu privire la aceasta lege.

Speram ca v-am oferit o informatie utila.

O zi frumoasa,
Echipa Reinvent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri investitii srl-d garlic garlic Buna ziua 1. In ghidul programului scrie asa: \"Mijloace de transport în directă legătură cu activităţile codului/codurilor CAEN pe care ... (vezi toată discuția)
Firma noua sinel sinel 1.Vreau sa deschid o firma;[activitate transport rutier marfa si persoane] cu activitate 0,adica,nu am nici macar masinile cu care sa fac treaba. 2.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la srl-d la srl nebunica nebunica Buna ziua 1.trecerea de la srl-d la srl poate fi facuta si voluntar ? ( daca da, exista un termen limitativ?) 2.una din conditiile de functionare al unui ... (vezi toată discuția)