avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la sectie.

Ce inseamna art 198 C.P.P si Art. 176 alin 1,lit.e din C.C.P,si art. 171 alin.2 si 3 C.P.P? vreau raspunsuri detaliate va rog,sa le inteleg.multumesc. daca nu pot sa ma prezint luni ce se intampla? Sambata gasesc pe cineva acolo?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Admin, administrator
in acest art sunt prevazute cazurile de asistenta juridica obligatorie( pentru a ocroti drepturile unor invinuiti sau inculpati codul de procedura a stabilit obligativitatea prezentei unui avocat in aceste situatii, pt ca s-a considerat ca o persoana aflata in aceste imprejurari nu se poate apara singura )

Art. 171 - Asistenta invinuitului sau a inculpatului
(1) Invinuitul sau inculpatul are dreptul sa fie asistat de aparator, in tot cursul urmaririi penale si al judecatii, iar organele judiciare sunt obligate sa-i aduca la cunostinta acest drept.
(2) Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, cand este retinut sau arestat chiar in alta cauza, cand fata de acesta a fost dispusa masura de siguranta a internarii medicale sau obligarea la tratament medical chiar in alta cauza ori cand organul de urmarire penala sau instanta apreciaza ca invinuitul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea, precum si in alte cazuri prevazute de lege.
(3) In cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare.
(4) Cand asistenta juridica este obligatorie, daca invinuitul sau inculpatul nu si-a ales un aparator, se iau masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu.

==//===

Prezentarea la organul de cercetare penala ESTE OBLIGATORIE.
Daca nu aveti un motiv bine intemeiat, va poate aduce cu madat.
Va recomand sa sunati la politie si sa discutati cu persoana care se ocupa de dosarul dvs. urmand sa stabiliti o alta data pt prezentare, daca acesta va aproba, considerand ca aveti un motiv bine intemeiat, nu faptul ca "plecati la greci..."
sau explicatimi cum aflu daca sunt urmarit/ta penal?
Dar nu stiu daca sunt urmarit/ta penal?
Pai pot pleca in concediu?
sau trebuie sa anulez concediu,dar pierd banii ce i-am platit
Pai...cam NU. Sau daca doriti, plecati , dar o faceti pe riscul dvs. S-ar putea cand va intoarceti sa va treziti arestat/a.

Daca nu ne spuneti ce ati facut si nu ne dati alte detalii....e greu sa vi se dea un raspuns pertinent.

Oare ce o fi mai important banii sau libertatea dvs ?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal mita333 mita333 Buna seara,vin si eu cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Sotia mea a lucrat intr-un hypermarket acum 2 ani pana a intrat in concediu maternal.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Martor in cauza privind tfu-sanctiuni prevazute de articolul 198c.pr.pen mirabeau mirabeau in urma cu o luna am primit o citatie de la politie ca trebuie sa ma prezint pe data de 18 iulie 2010 la ei in calitate de martor in cauza privind TFU..nefiind ... (vezi toată discuția)