avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

termen prescriere

buna, nu stiu daca postez intrebarea unde trebuie dar... Daca impotriva mea ca persoana fizica exista o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care sunt obligat sa platesc datorii la stat rezultate dintr-o firma privata si nu am alta sursa de venit decit salariul, cit timp trebuie sa platesc lunar pina la stingere sau exista o prevedere privind o prescriere ? Am ajuns in aceasta situatie in urma unui proces de insolventa.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2009
ovidiu2406, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu2406 , utilizator 11:39, 24 Ianuarie 2009
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Buna seara,
retinerile din salariu nu vor putea depasi in acest caz 1/2 din salariul dvs. In acest caz, veti face impartirea si veti vedea in cat timp se achita datoria.

av. Boncu
bun dar se retine din salar pina la acoperirea sumei sau doar in acest termen de 5 ani in cazul in care pentru recuperarea sumei ar fi necesar mai mult de 5 ani ?

Este vorba de dreptul de a pune in executare a unui titlu executoriu care se prescrie in termen de 5 ani. C
reantele fiscale se sting prin incasare, compensare, executare silita, scutire, anulare, prescriptie si prin alte modalitati prevazute de lege.
Odata inceputa executarea silita inceteaza daca:
a) s-au stins integral obligatiile fiscale prevazute in titlul executoriu, inclusiv obligatiile de plata accesorii, cheltuielile de executare si orice alte sume stabilite in sarcina debitorului, potrivit legii;
b) a fost desfiintat titlul executoriu;
c) in alte cazuri prevazute de lege.
Buna,
In concluzie mi se pot retine sume din salar timp de 5 ani dupa care intervine prescriptia si indiferent de suma obtinuta in acest timp se inceteaza orice actiune inclusiv cea salariala nu ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contestare executare mishule mishule Buna ziua.Azi am aflat ca se poate prescrie datoria la banca,daca timp de 3 ani nu am platit si nici nu s-a inaintat executarea silita.Problema este ca eu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)