avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

termen prescriere

buna, nu stiu daca postez intrebarea unde trebuie dar... Daca impotriva mea ca persoana fizica exista o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care sunt obligat sa platesc datorii la stat rezultate dintr-o firma privata si nu am alta sursa de venit decit salariul, cit timp trebuie sa platesc lunar pina la stingere sau exista o prevedere privind o prescriere ? Am ajuns in aceasta situatie in urma unui proces de insolventa.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2009
ovidiu2406, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu2406 , utilizator 11:39, 24 Ianuarie 2009
Mai pe scurt n-ai scapare pe viata. E naspa. Nu poti decit sa nu mai declari nici un fel de venit de nici un fel timp de 5 ani. Daca ei nu au ce sa-ti ia timp de 5 ani si nu iau nimic atunci o sa se prescrie.
Asta inseamna sa lucrezi la negru 5 ani, fara sa iei somaj, chirii, sa dobindesti bunuri etc. Sa nu ai absolut nimic pe numele tau. Daca nu are de unde sa ia statul nu o sa ia si o sa inchida cazul pentru ca nu are ce executa dupa 5 ani de cind nu mai are ce executa.
E corect? Ca eu nu sint jurist insa am un limbaj mai usor de inteles zic eu. Si incerc sa ofer solutie cit de cit.
:)
Solutia e proasta atat pentru ca e ilegala si indeamna oamenii la fals in declaratii si simulari de acte in dauna creditorilor, dar si pentru ca lucrurile nu stau tocmai asa...
Ca daca te gaseste statul ca iei bani din salarii la negru, iti da angajatorul in judecata si-l obliga sa-ti faca un contract de munca. Ii aplica si aluia o amenda sa-l invete minte si incepe sa-si ia si banii, intrerupand prescriptia.

Apoi, executarea inceputa si terminata din lipsa bunurilor debitorului intrerupe prescriptia, chiar daca nu si-a recuperat niciun ban creditorul.
Si cum executarea statului e diferita de executarea celorlalti, nu presupune costzuri, asa incat mai poate fi pornita din cand in cand...
Sa nu mai precizam ca nu are voie sa-ti moara vreo ruda ca sa-ti lase mostenire si ca nici nevasta nu isi poate cumpara vreun bun... :D
Cine crede ca e usor sa te ascunzi, se insala amarnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
in principiu am inteles, va multumesc, eu ma gandeam ca exista si o cale ca dupa un timp sa se prescrie si datoria asa cum si altora cu alte sume li s-au sters datoriile. In principiu daca timp de 5 ani nu au reusit sa recupereze datoria si nu au deschis un alt proces/procedura nici atunci nu se prescrie nimic ? Adica o data ce s-a dat sentinta e terminat tot ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare mishule mishule Buna ziua.Azi am aflat ca se poate prescrie datoria la banca,daca timp de 3 ani nu am platit si nici nu s-a inaintat executarea silita.Problema este ca eu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)