avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante si penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante si penalizari

Buna ziua, am si eu o intrebare, Romania este sat fara caini? Chiar asa, oamenii saraci chiar sunt la mana unora si altora, care traiesc din furturi si abuzuri?
Care este problema, in anul 2008, aveam o restanta de 1600 ron la intretinere, fosta administratie dupa 2 ani, in martie 2010 la suma restanta tot de 1600 ron, am achitat 700 ron si au ramas 950 ron, mi-au pus de la ei 2000 ron in plus, am ajuns in aprilie 2010 cu 2950 restanta, am intrebat si mi-sa raspuns " a gresit calculatorul" anul trecut sa schimbat administratia si sa constituit asociatia de proprietari, noua administratie mi-a spus ca acesti bani vor fi scazuti de instanta, am fost data in judecata, si actualul presedinte mi-a spus ca banii acestia vor fi radiati de catre instanta de judecata deoarece, sunt penalizari la penalizari la penalizari. Am ajuns la 58.123 ron am achitat 3000 ron, si am hotarat sa achit intretinerea lunara, inafara de banii pusi in MOD ABUZIV, ei nu au aparut pe lista din 2008 pana in 2010, si noul presedinte imi pune lunar imediat ce am achitat 3000 ron, penalizari de 150 ron lunar plus intretinere 150 deci 300 ron lunar, deci degeaba am achitat acesti 3000 ron, plus cei 2000, deci am o paguba de 5000 ron. Blocul unde locuiesc nu are apa calda din 2006, eu nu am caldura, tot din 2006, mucegai pe pereti negru, dar vin niste sume de plata de parca as sta la ritz hotel.
Noul presedinte de bloc are relatii la un anume partid politic, este sef de filiala la un partid, are rude in primarie. Fosta administratie la fel, aveau relatii
A spus ca -i va da in judecata fosta administratie si nu a facut nimic in privinta lor, sunt minusuri de sute de milioane, nu stiu ce urmareste nici actualul administrator? Cred ca vrea cu orice pret sa ne aduca la datorii foarte mari pt a ne evacua, si cine stie ce relatii sa cumpere case la licitatie pe nimic. Fosta administratie a dat foarte greu actele blocului registrul de casa si restul dupa 6 luni, actualul administrator trebuia sa faca in primul rand o EXPERTIZA CONTABILA PE 10 ANI in urma! Dar EVITA IN MOD VOIT, ne-am bucurat ca am scapat de fosta administratie care a facut abuzuri, si am dat de altul MAI RAU!!
Cand ne-a dat in judecata sa folosit de PRIVILEGIUL IMOBILIAR!!!!
Chiar asa NUMAI SUNTEM PROPRIETARI PE CASELE NOASTRE? CE FEL DE LEGI SUNT IN TARA ASTA TREBUIE SA PLATIM NOI CA ALTII SA O DUCA BINE?????? Este facuta legea DOAR PT CEI CU BANI SI RELATII?
ARTICOLUL 16 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI ESTE DIN DESENE ANIMATE? DIN HARRY POTTER?!!! Chiar asa suntem la cheremul mafiilor, pai un amarat de administrator ajunge in cativa ani de abuzuri de acest gen, sa evacueze oamenii, si cu banii furati, si case la licitatie vandute impreuna cu oamenii de ai lor, ajung sa detina zeci de firme imobiliare, si asa se imbogatesc excrocii peste noapte, iar cei fara aparare ajung pe strada. EU NU IMI PERMIT PE BANII MEI SA FAC EXPERTIZA CONTABILA LA TOT BLOCUL PE 10 ANI!!! pot sa cer o expertiza contabila doar pt garsoniera mea???? pe 10 ani in urma???????? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:37, 13 August 2012
Daca ati fost data in judecata, puteti cere instantei o expertiza contabila judiciara numai pentru apartamentul dvs., contestati sumele cerute de asociatie ca nefiind reale....si motivati....aici ar trebui sa va ajute un avocat...
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cererere,la orice document al acesteia

Puteti solicita expertiza financiar contabila pe ce perioada doriti,dar atentie cu cat sunt mai multi ani de verificat cu atat costul este mai mare
Administratorul de imobil este simplu angajata al asociatieid e proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
Asta ar fi cea mai buna solutie!
[ link extern ]
[ link extern ]
Si inca ceva, ar trebui sa ne platim facturiile la fel ca si la celelalte utilitati, am fost in strainatate, si acolo banii se platesc prin posta sau cec, direct catre furnizor, de ce nu se poate face si la noi in Romania asa? S-ar elimina abuzuriile administratoriilor de bloc, presedintelui, ar fi mai simplu sa imi vina lunar o factura cu Apa Nova, Radet, decat asa, plus ca nu s-ar mai arunca cu banii, atatea salarii casier, presedinte,administrator
Inafara Administratorul are o singura sarcina sa repare clantele de la usi, geamurile etc In nici un caz nu incaseaza si nu vede banii, locatarilor. Nu am elimina abuzuriile si am face si o economie la cotele de intretinere, daca nu am mai plati atatea salarii????????
Ce-ati vazut sau ati auzit "in strainatate ( unde???) nu seamana cu distributia utilitatilor asa cum se face la noi.
Blocurile au fost construite astfel incat fata de furnizor, blocul intreg sau o scara (in cazul contorizarii pe fiecare scara in parte) inseamna singurul utilizator pentru ca exista un singur contor de bransament.
Daca ar exista contoare de bransament pentru fiecare apartament, ceea ce ar presupune impanzirea blocului cu tevi, nu contoare ca cele actuale (apometre, repartitoare), atunci s-ar putea taxa fiecare apartament in parte. Cum aceste contoare de apartament nu au nici precizia celor de bransament (mult mai scumpe), cum accesul la citirea lor este dificil, atunci aceasta sarcina de repartizare a consumurilor revine asociatiei de proprietari.
Exista reguli de repartizare, care daca sunt respectate, atunci acestea pot ilustra corect repartizarea proportionala cu consumul a tuturor apartamentelor.

Deci reguli exista, iar faptul ca unii administratori sau presedinti de asociatii nu le respecta sau fac abuzuri, nu este un motiv serios sa se puna in discutie chestiunea pe plan general.
Cine face abuz poate fi demis, fie de comitetul executiv, in cazul administratorului, fie de proprietarii insisi, in cazul presedintelui de asociatie.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in culpa Sparda777 Sparda777 Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari - datorii la utilitati acumulate din cauza administratorului constantinmihaela92 constantinmihaela92 Am si eu o problema. Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc are o datorie foarte mare la utilitati pentru neplata facturilor. Explicatia ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)