avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de caldura, furtul intre locatari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de caldura, furtul intre locatari ?

am citit alte linkuri ,dar acest aspect nu l-am gasit. Repartitoarele de caldura fac o integrare in timp dintre diferenta masurata de un sesizor , temperatura caloriferului si un altul care masoara temp ambianta din camera.Daca peste acest repartitor se pune o cutie , sesizorul mediului ambiant masoara o temp apropriata de temp caloriferului iar diferenta dintre cele 2 sesizoare este mult mai mica si acel repartitor va calcula un index f mic iar acel proprietar va plati caldura mult mai putin dar asociatia va suporta acest furt. Este adevarat sau nu ?;)
@sanda64
Daca in camera am 25 grade si caloriferul este deschis si are 25 grade rezulta diferenta 0 si nu mai platesc nimic?
#-o
:hammer::thumbdown::banned:
:Pda. Indexul nu se schimba,ramane acelasi, cum este acum in timpul veri (caci si acum el este functional si inregistreaza , dar fiind 0 nu se modifica ) Plata suplimentara ,fata de index 0, este datorata partilor comune.=D>#-o:fight:
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
sanda64, utilizator
Vara indexul repartitorului nu se modifica in niciun fel deoarece nu exista agent termic in calorifer, deci repartitorul este nefunctional pe timpul verii.

Dar la iarna puteti experimenta punand o cutie pe repartitor si veti constata singura ce se intampla si cu caloriferul, dar si cu repartitorul.
Va asteptam sa ne spuneti rezultatul experimentului.;)
thran a scris:

@sanda64
Daca in camera am 25 grade si caloriferul este deschis si are 25 grade rezulta diferenta 0 si nu mai platesc nimic?
#-o
:hammer::thumbdown::banned:


Da, in acest caz nu se mai plateste nimic. Caloriferul nu cedeaza energie termica in spatiul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)