avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fost detinut, actual PFA / Intreprindere Individuala???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fost detinut, actual PFA / Intreprindere Individuala???

Buna seara. Se poate ca un fost detinut ( inainte de detentie a fost administrator la un SRL) sa fie o Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala?
Inteleg ca dupa o anumita perioada de timp dupa detentie nu mai are voie sa fie administrator. Multumesc, astept raspunsuri... o seara buna.
Cel mai recent răspuns: Adyonela , utilizator 21:11, 5 August 2012
Depinde pentru ce infractiune a fost condamnata persoana ca doreste sa fie titular de PFA sau II. Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 din OUG 44/2008 persoanele fizice care:
a) au împlinit vârsta de 18 ani, în cazul persoanelor fizice care solicită autorizarea pentru desfăşurarea de activităţi economice conform art. 4 lit. a) şi b) (OUG 44) şi al reprezentantului întreprinderii familiale, respectiv vârsta de 16 ani, în cazul membrilor întreprinderii familiale;
b) nu au săvârşit fapte sancţionate de legile financiare, vamale şi cele care privesc disciplina financiar-fiscală, de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal;
c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2) din OUG 44/2009;
d) declară pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi al protecţiei muncii.
A fost condamnat de inselaciune, se pare ca nu se incadreaza decat dupa acea perioada de timp....de dupa detentie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru infiintare a.f MihaelaGabriela2 MihaelaGabriela2 Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F. As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala negru1967 negru1967 Buna Daca am fost condamnat pentru evaziune fiscala mai pot sa am firma s-au pot sa ma fac PFA? (vezi toată discuția)
Srl, pfa sau af??? tobiasa tobiasa Buna, am si eu cateva intrebari pentru voi si sper sa ma luminati. Vreau sa deschid o afacere de rent a car si nu stiu exact ce fel de firma sa deschid , s-o ... (vezi toată discuția)