avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deduceri pe baza contractului de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deduceri pe baza contractului de comodat

Buna ziua.
Am un autoturism inmatriculat pe mine, persoana fizica, pe care l-am comodat firmei la care sunt actionar unic.

CE CHELTUIELI POT DEDUCE pentru respectivul autoturism????
(asigurare CASCO, facturi reparatii cu sa fara TVA aferent, etc)

Am auzit in aceasta seara o parere cum ca de anul acesta nu se mai deduce nimic de pe ctr de comodat si daca am luat deja facturi pentru piese si CASCO le pun doar pe ridicare de numerar, fara deducere de impozitare?????X-(:stunned::stunned:

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:05, 6 August 2012
Nu este adevarat, orice forma legala prin care aveti acest autoturism in folosinta societatii va asigura deductibilitatea cheltuielilor in procentul stabilit de lege. Ca atare comodatul este o forma legala, deci puteti deduce cheltuielile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile transport cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru autoturism cristidas cristidas Salut, Am urmatoarea problema: Am cumparat o masina pe persoana fizica pe 12.07.2007 iar pe data de 09.08.2007 am inmatriculat-o pe numele meu, pana la acea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere stefanitaorzan stefanitaorzan Buna seara Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din ... (vezi toată discuția)