avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata fransiza la casco cu regre extern
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata fransiza la casco cu regre extern

Am avut un accident cu o masina inmatriculata in Italia. Am deschis dosar pe casco cu regres pentru remedierea pagubelor (nu am fost eu de vina - procesul verbal al Politiei releva acest lucru). Masina a fost reparata si in urma cu aprox. o luna am luat-o de acolo. Ziele trecute ma suna de la service ca trebuie sa le platesc lor fransiza (casco a fost cu fransiza). Am sunat pe cel care a instrumentat dosarul si imi spune ca trebuie sa platesc fransiza, ca asa se face in cazul regresului extern urmand sa recuperez banii dupa ce asiguratorul meu (Asirom) se intelege cu asiguratorul din Italia; ... si mi se mai spune de catre cel ce a instrumentat dosarul ca de as fi fost lovit de o masina cu numere romanesti in aceleasi conditii nu ar fi trebuit sa platesc aceasta fransiza.

Si acum intrebarea: E vreun ordin al CSA din care sa rezulte ca trebuie sa platesc aceasta fransiza in aceste conditii? (In conditiile de asigurare nu am gasit acest lucru.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
geo125879, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:38, 9 August 2012
CSA nu reglementeaza contractele facultative CASCO.Plata fransizei este datoria dv. catre asigurator.Acoperirea acesteia se solicita de la asig. RCA(prin despagubirea integrala), si va revine dupa regres(ori separat - ori prin conventie cu asiguratorul CASCO, cel care va reprezinta prin subrogare).
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)
Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)