avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se mai incheie contract cu executorul ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se mai incheie contract cu executorul ?

De curand un executor judecatoresc mi-a spus ca nu se mai incheie contracte cu ei in cazul in care soliciti executarea silita a unei sentinte definitive si irevocabile. Zice ca s-ar fi modificat ceva in acest sens. Eu nu pot sa cred asa ceva. :stunned:
E adevarat ? Si daca da se poate o baza legala va rog ? :-/

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 15:58, 11 Octombrie 2012
În conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură civilă, ale Legii 188/2000, a Regulamentului de punere în aplicare a Legii 188/2000, a Statutului profesiei de executor judecătoresc, creditorul si executorul judecatoresc pentru respectarea si materializarea hotararii instantei,respectiv executarea titlului executoriu,prin contract stabilesc Obiectul contractului, Onorariul,Cheltuieli., Obligatiile parţilor, Clauze speciale
Eram convinsa ca nu e adevarat. Multumesc pt raspuns. =D>
O cautare inocenta pe goagle, poate sa nu dea raspunsurile dorite.
Exista o hotarare UNEJ care interzice sa se incheie contracte intre executor si creditor. Aceasta hotarare a fost sau va fi atacatain contencios administrativ.
Cred ca nici acea inocenta cautare pe goagle nu a existat. Si exista acea hotarare a UNEJ, a fost atacata insa se judeca. Nu mai multumiti asa repede pt raspunsuri pentru ca de cele mai multe ori sunt eronate...
@bejsd

Pai daca inca se judeca, e posibil sa se fi solicitat si suspendarea executarii acesteia pana la solutionarea litigiului ?

Alte discuții în legătură

Executare silita ellena56 ellena56 Pe perioada contestatiei la executare ,aceasta se suspenda sau se poate efectua (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc radu777 radu777 Stie cineva daca este OK sa dau sentinta in original la un executor fara sa am un contract ? (am contactat mai multi, nimeni nu vrea sa facem contract) E ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)