avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare buletin expirat cu procura
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare buletin expirat cu procura

Buna seara.Fratelui meu ia expirat buletinul de 2 ani si este in Italia.A mers la consulat acolo si mi-a facut procura pe numele meu.,sa-l reprezint.Pe acea procura el a mentionat schimbare buletin motiv-expirat.Am fost la buletine si m-am lovit de alta problema,ca trebuie sa ai un act de proprietate plus proprietar,sa vina sa te ia in spatiu.M-am lovit de alta problema-mama era proprietarul casei si a murit acum 6 ani si n-am facut taxa de succesiune.Acum fratele meu trebuie sa schimbe domiciliul,cred ca la matusa mea.De la buletine mi s-a zis ca trebuie sa scrie pe acea procura-expirat si sa adauge si schimbare de domiciliu.I se poate face acest lucru pe aceeasi procura?sau trebuie alta?inafara de buletinul lui,procura,certificat de casatorie si certificat de nastere,pentru a schimba la matusa mea,mai trebuie alte acte?ceva?si va rog daca puteti sa-mi spuneti cat este amenda-taxa pentru buletin expirat de 2 ani?sper sa-mi raspunda cineva,va rog?multumesc
Cel mai recent răspuns: robert paul , utilizator 18:48, 10 August 2012
Pe procura trebuie precizate ambele motive ale cererii de schimbare a cartii de identitate; din pacate trebuie sa va faca alta procura speciala.

In afara de actele pe care le-ati scris mai sus, pentru ca isi schimba domiciliul, daca fratele dvs. are copii cu varste mai mici de 14 ani trebuie sa aveti si certificatele lor de nastere (original si fotocopii, ca si certificatul de nastere si cel de casatorie)
Ar mai fi cele 2 taxe care trebuie platite la Serviciul Impozite si Taxe ( 4 lei taxa de timbru si 7 lei contravaloarea cartii de identitate) insa de acestea probabil stiti.

Amenda este intre 40 si 80 de lei dar se aplica nu intotdeauna.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
Ares-3, moderator
multumesc de raspuns.sunteti cei mai buni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare act identitate in germania Tataroiu Mihai Tataroiu Mihai Pot schimba buletinul in germania si ce acte im-i. trebuie (vezi toată discuția)
Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)