avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... astept un raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

astept un raspuns urgent

:sorry:Buna ziua,

vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva ,in nov 2011 am fost angajata la o firma ,suntem doua persoane pe aceeasi functie,in urma cu 2 luni mi sa adus la cunostinta faptul ca se va desfiinta un post si eu fiind cea care am venit ultimna va trebui sa plec.Fapul ca ramasesem insarcinata a anulat aceasta decizie iar eu intre timp di cauza acestui stres am pierdut sarcina,dupa recuperare m-am intors la munca unde din nou mi sa adus la cunostinta acest lucru cu defiintarea postului.Am cerut sa se faca trecerea in somaj pe criterii de competente insa mi sa refuzat acest lucru.Stiu ca am dreptul sa refuz semnarea instiintarii dar ma intreb ce sanse voi avea sa castig in instanta acest proces?Mentionez ca lucrez la o filiala a unei corporatii pe toata tara
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:03, 8 August 2012
Sansele in instanta depind de cat de reale sunt motivele care au stat la baza concedierii si de indeplinirea exacta de catre angajator a procedurii legale de concediere.

Faptul ca veti refuza sa primiti instiintarea nu are importanta, ea va va fi trimisa prin posta. Important este sa nu semnati vreo demisie sau cerere de incetare a contractului.
eu trebuie sa merg la munca? sa semnez condica?
Pana la data efectiva a incetarii contractului (data ce trebuie sa apara fie in notificarea aceea, in preaviz sau in decizia de concediere), DA, trebuie sa mergeti la munca si sa va indepliniti atributiile.
problema este ca nu ma lasa sa-mi exercit aceste atributii pentru care am fost angajata
Cum anume nu va lasa?
De cand dureaza situatia ca "nu va lasa"?
Cand ar urma sa fie ultima zi lucratoare a dvs., inainte de concediere? De unde stiti asta?

Alte discuții în legătură

Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. e obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care ... (vezi toată discuția)
Doar sediu social- unde ma intorc? emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, pe 21sept teoretic ma intorc la serviciu din cic. Am trimis angajatorului cererea de reluarea activitate cu confirmare de primire chiar din 2sept ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu ... Ge0rgeB Ge0rgeB Bună ziua! Sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu prevederile art 65 alin (1). Angajatorul, dupa ce a aflat ca am gasit alt post de munca, care ... (vezi toată discuția)