avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... astept un raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

astept un raspuns urgent

:sorry:Buna ziua,

vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva ,in nov 2011 am fost angajata la o firma ,suntem doua persoane pe aceeasi functie,in urma cu 2 luni mi sa adus la cunostinta faptul ca se va desfiinta un post si eu fiind cea care am venit ultimna va trebui sa plec.Fapul ca ramasesem insarcinata a anulat aceasta decizie iar eu intre timp di cauza acestui stres am pierdut sarcina,dupa recuperare m-am intors la munca unde din nou mi sa adus la cunostinta acest lucru cu defiintarea postului.Am cerut sa se faca trecerea in somaj pe criterii de competente insa mi sa refuzat acest lucru.Stiu ca am dreptul sa refuz semnarea instiintarii dar ma intreb ce sanse voi avea sa castig in instanta acest proces?Mentionez ca lucrez la o filiala a unei corporatii pe toata tara
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:03, 8 August 2012
azi e prima zi de lucru de dupa un concediu medical ,tot azi mi sa adus la cunostinta acest lucru si mi sa spus ca biroul unde trebuia sa imi exercit munca nu mai e liber si mi sa pus un altul la dispozitie doar ca acolo nu trebuie sa fac nimic,cred ca de azi va incepe preavizul de 20zile doar ca eu nesemnand acel act nu stiu cum voi fi pontata .....in preaviz sau zile de munca normale? daca nu semnez si nici prin posta nu se trimite ce e de facut?
Nu are importanta daca veti fi pontata "in preaviz" sau normal.
Faptul ca nu vi s-a dat acelasi birou si ca nu aveti nimic de facut este obisnuit cand se desfiinteaza postul. Dvs. o sa mergeti la lucru in continuare pe durata preavizului, chiar daca nu aveti nimic de facut.

Nu stiu ce se intampla daca nici nu semnati, si nici nu se trimite prin posta. Depinde si de angajator, ce va face el.
Faptul ca un salariat refuza sa primeasca un act nu este vina angajatorului, si nici nu poate sa insemne ca acel act nu produce efecte. Cei mai multi angajatori il trimit prin posta, altii fac proces-verbal de refuz de primire, cu martori. In aceste cazuri termenele de preaviz / de contestat etc. curg in continuare, de la datele respective. Nu stiu ce va face angajatorul dvs..
inteleg,eu voi merge la munca cele 20zile legale de preaviz ,ma intreb daca mai pot solicita sa raman la munca doar 4 ore asa cum prevede legea in cazul trimiterii in somaj,
Acel beneficiu de a lucra 4h/zi si a fi platita 8, pe durata preavizului, exista in vechiul contract coelctiv de munca unic la nivel national. Acel contract a nu mai este in vigoare din 2011, deci nu mai aveti acest drept.

Ati putea beneficia de acest drept daca el ar fi prevazut in contractul colectiv la nivelul unitatii sau in regulamentul intern de la firma dvs. Verificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. e obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care ... (vezi toată discuția)
Doar sediu social- unde ma intorc? emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, pe 21sept teoretic ma intorc la serviciu din cic. Am trimis angajatorului cererea de reluarea activitate cu confirmare de primire chiar din 2sept ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu ... Ge0rgeB Ge0rgeB Bună ziua! Sunt in preaviz de concediere, in conformitate cu prevederile art 65 alin (1). Angajatorul, dupa ce a aflat ca am gasit alt post de munca, care ... (vezi toată discuția)