Va supun atentiei urmatorul caz, in scopul de a obtine un sfat. In octombrie 2008, la inceputul anului universitar am fost pus in situatia de a cumpara un loc in caminele unei facultati. Toate bune si frumoase pana cand am fost dat afara pentru ca persoana de la care cumparasem locul, pe o suma destul de mare de bani, nu a fost la scoala (asta se intampla dupa 2 luni). Dat afara fiind, am incercat sa iau legatura cu respectivul deoarece nu a respectat intelegerea si pentru a-mi recupera banii da ti aiurea, insa nu am ajuns la nici o intelegere. Vreau sa stiu in cazul de fata, daca este cazul sa depun o plangere la politie pentru inselatorie, avand in vedere ca si cumpararea locului este ilegala si daca este posibil sa fim amandoi exmatriculati?, iar nu in ultimul rand daca imi mai pot recupera banii in vreun fel? Ca dovezi pentru a-l invinui am 2-3 martori si contractul lui de inchiriere (completat si semnat de el), deci nu se pune problema sa spuna ca nu ma cunoaste. Dar daca eu depun plangere iar el nu recunoaste? Eu voi fii sanctionat? Se poate incadra la inselatorie sau se poate ajunge la un proces? As putea face o plangere penala sau civila? Ar putea scapa nevinovat legal desi am si niste persoane care m-ar putea ajuta in acest sens(sa stiu daca isi mai are rostul actiunea mea)?....Imi cer scuze pentru atatea intrebari dar vreau o abordare cat mai detaliata a cazului pentru a stii ce e de facut. Va multumesc foarte mult !!!
Cu toata stima, dar vinderea acestui drept nu se poate considera subinchiriere (care este ilegala)? Imi pare rau, nu cunosc codul penal si nu am am aptitudinea de a interpreta legile la valoarea lor ,dar de ce nu imi putea vindea acest drept (desi ma repet, era ilegal) din moment ce ii apartinea?
Pai in primul rand nu puteti face dovada ca i-ati dat respectivului coleg BANI. 2. Nu cred ca respectivul coleg nu a mai mers la scoala tocmai pt a fi dat afara si dvs sa va pierdeti locul in camin.
Imprumut nerestituit
Dica1
Buna ziua,
Am imprumutat o cunostiinta ( fost coleg de servici ) in urma cu aproximativ 2 luni de zile cu 800 de ron spunandu-mi ca are nevoie pentru plata ... (vezi toată discuția)