avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto 15 puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto 15 puncte

Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza.
Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in care era radarul era limita de 50 km/h.
Viteza cu care se dplasa era de 76 km/h.
Tinand cont ca mai avea 12 puncte de penalizare, cu cele 3 primite astazi se fac 15.
A mentionat ca are obiectii pe Procesul Verbal si intentionam sa contestam in instanta amenda contraventionala.
Intrebarea este urmatoarea:
- Daca facem contestatie si instanta nu se pronunta pana in data de 05. 09.2012, daca pierdem contestatia se aduna si punctele care au expirat pana in 05.09.2012?
Adica daca i se anuleaza 3 puncte in timpul solutionarii contestatiei permisul mai trebuie predat?
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:51, 19 Iulie 2020
Opinia mea este ca în cazul in care hotararea este defavorabila pentru cele 3 puncte iar aceasta este data după termenul de 6 luni în care punctele se anulează, cele 3 se vor cumula cu cele 13 anterioare.
Care ar mai fi scopul aplicării sanctiunii de suspendare pentru 15 pct acumulate? Cele 3 au fost acordate în termenul de 6 luni, în consecință, permisul se va suspenda ptr 30 zile, părerea mea.
Atacarea unui PV de contravenție prin depunerea unei plângeri contravenționale îngheață practic situația la momentul respectiv (art. 118 din Oug 195 /2002). Nici politia nu mai poate îndeplini procedura legală de a cumula punctele și de a anunta pe cel care a acumulat peste 15 puncte ca trebuie sa predea permisul. Deci, asa cum ați spus, cele 13 puncte nu se șterg, deoarece s-au suspendat toate procedurile legale de aplicare a regulii celor 15 puncte, până la o decizie definitivă a instanței.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Puncte de penalizare Sorinalacri Sorinalacri As dori o nelămurire. ..În februarie am fost sancționată cu 8 pct pr oprirea în loc interzis iar în august am fost sancționată pt nemurirea centuri cu ... (vezi toată discuția)
Va salut cu respect! acum o luna am redobandit permisul de conducere ... Gabriel19712 Gabriel19712 Va salut cu respect! Acum o luna am redobandit permisul de conducere pe baza examenului de redobandire si reducerea suspendarii de la 90 la 30 de zile (fiindu ... (vezi toată discuția)