Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza.
Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in care era radarul era limita de 50 km/h.
Viteza cu care se dplasa era de 76 km/h.
Tinand cont ca mai avea 12 puncte de penalizare, cu cele 3 primite astazi se fac 15.
A mentionat ca are obiectii pe Procesul Verbal si intentionam sa contestam in instanta amenda contraventionala.
Intrebarea este urmatoarea:
- Daca facem contestatie si instanta nu se pronunta pana in data de 05. 09.2012, daca pierdem contestatia se aduna si punctele care au expirat pana in 05.09.2012?
Adica daca i se anuleaza 3 puncte in timpul solutionarii contestatiei permisul mai trebuie predat?
Multumesc,
Opinia mea este ca în cazul in care hotararea este defavorabila pentru cele 3 puncte iar aceasta este data după termenul de 6 luni în care punctele se anulează, cele 3 se vor cumula cu cele 13 anterioare.
Care ar mai fi scopul aplicării sanctiunii de suspendare pentru 15 pct acumulate? Cele 3 au fost acordate în termenul de 6 luni, în consecință, permisul se va suspenda ptr 30 zile, părerea mea.
Atacarea unui PV de contravenție prin depunerea unei plângeri contravenționale îngheață practic situația la momentul respectiv (art. 118 din Oug 195 /2002). Nici politia nu mai poate îndeplini procedura legală de a cumula punctele și de a anunta pe cel care a acumulat peste 15 puncte ca trebuie sa predea permisul. Deci, asa cum ați spus, cele 13 puncte nu se șterg, deoarece s-au suspendat toate procedurile legale de aplicare a regulii celor 15 puncte, până la o decizie definitivă a instanței.