avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ...

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere.
Acum, dupa 9 luni, de la data ultimei contraventii, am primit o invitatie sa merg predau permisul la o sectie de politie.
Este corect sa mi se mai trimita aceasta instiintare dupa 9 luni?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:20, 21 Septembrie 2023
Nu este corect :

Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
...........................................
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), serviciul poliției rutiere care are în evidență contravenientul îl înștiințează pe acesta în scris cu privire la cumulul celor 15 puncte de penalizare, precum și cu privire la perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, în termen de 15 zile de la data aplicării ultimelor puncte de penalizare.
[ link extern ]
Comunicati-le ca nu au respectat legea si ca, tot conform legii, punctele s-au anulat si nu mai sunteti in situatia de a avea cel putin 15 puncte de penalizare :
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției.
.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! foarte pe scurt, astept acum de la serviciul rutier ... Benny97 Benny97 Salutare! Foarte pe scurt, astept acum de la serviciul rutier suspendarea dreptului de conducere pentru acumularea celor 15 puncte. }ntrebarea este, pe ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)