avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept la asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept la asigurare medicala

locuiesc in concubinaj cu o persoana de 4 ani.nu sunt angajata.sunt casnica.el este angajat.intrebarea e dacaam dreptul la asigurare medicala sau daca el poiate sa-mi asigure la serviciu aceasta asigurare prin plata unei diferente ?
Cel mai recent răspuns: nobo , utilizator 20:00, 10 Septembrie 2012
Daca va plateste in fiecare luna contributiile de asigurare sociale de sanatate atunci se poate beneficia de asigurare medicala din partea statului .

Cota de contributie de asigurare este de 5,5% aplicata la diferenta dintre venituri si cheltuieli, fara deducerea contributiei de asigurari de sanatate.
Sunt in situatia urmatoare si as avea nevoie de niste raspunsuri.

Daca un membru de familie lucreaza si plateste asigurare(doar ei nu si celorlalti) poate beneficea si ceilalti membri de familie de asigurare?

Daca persoana neasigurata are un mic accident(fractura deschisa membru) si necesita operatie, va fi nevoieta sa plateasca toate costuriile? Se poate face ceva?

Am inteles ca se poate face ceva de pe asigurarea persoanei care lucreaza si plateste, o reducere sau ceva genul, dar nu reusesc sa gasesc informatii concrete, iar cei de la casa de asigurare nu raspunde la teleofn.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
nobo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri coryzalia coryzalia Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate flary23 flary23 buna seara, o persoana fara venit poate face contract de asigurare in sistemul public de sanatate? unde se face acest contract la ANAF sau la CASA DE ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate, persoana neasigurata, alte venituri decat salarii utilizator_avocatnet utilizator_avocatnet Buna ziua. Am o intrebare legata de un caz ipotetic. Sa zicem ca persoana fizica X este neasigurata la sanatate, nu e salariata, nici PFA, nici orice ... (vezi toată discuția)