avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea de la tatal meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea de la tatal meu

buna ziua.tatal meu a murit in urma cu 3 ani cand eu aveam 19 ani.stiu ca exista o mostenire a familiei tatalui meu alcatuita din pamant livada si vii care apartineau strabunicilor mei din partea tatalui,si mai stiu ca nu s a dezbatut mostenirea nici dupa moartea bunicului meu...as vrea sa stiu daca si eu fac parte la acea mostenire si cum aflu despre cat pamant este vorba...pentru ca mie nu mi s a spus niciodata si nici nu am fost chemata la vreo dezbatere de mostenire deci cred ca aceasta nu a avut loc.si apartamentul bunicilor mei in care traieste si sora tatalui meu de foarte multi ani si nu este trecut p numele ei ci doar a bunicii care inca mai este in viata...eu mai fac parte la el daca bunicul meu a murit si tatal meu la fel atata timp cat matusa mea a platit toate cele la el?multumesc frumos
Puteti sa solicitati mostenirea bunicului dvs, chiar daca tatal dvs . a murit. Va avea loc o dezbatere succesorala succesiva, prima a bunicului, apoi a tatalui la care aveti dreptul, dvs. intrand la mostenirea bunicului in locul tatalui decedat. Nu are importanta ca matusa plateste impozitele. Bunica este cu cota ei de 1/2 + cota din partea bunicului, iar ceilalti mostenitori pe cota ramasa, deci bunica va avea cota majoritara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea de la tatal meu frentescuandreea frentescuandreea buna ziua tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.as vrea sa stiu dac eu fac la mostenirea lui din partea strabunicilor mei asta pentru ca si bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters369458 ContSters369458 Cum se imparte averea bunicilor decedati, in conditiile in care tatal meu nu mai traieste, ci doar mama, sora mea si cu mine, ca singurii mostenitori? La ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)