avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea de la tatal meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea de la tatal meu

buna ziua tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.as vrea sa stiu dac eu fac la mostenirea lui din partea strabunicilor mei asta pentru ca si bunicul meu a decedat.stiu ca apartin familiei fff mult pamant dar noi nu am fost anuntati sau instiintati despre nici o mostenire.in plus apartamentul in care locuieste bunica mea cu sora tatalui meu este inca pe numele bunicii si al bunicului decedat...acolo am parte si eu?tin sa precizez ca noi nu ne intelegem cu familia tatalui meu si de aceea eu nici macar nu stiu daca mostenesc sau nu ceva pentru ca nu vor sa mi spuna.ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: frentescuandreea , utilizator 17:52, 9 August 2012
Inainte de toate trebuie sa mergeti la notar sa se deschida dosarul de succesiune, iar daca nu va intelegeti cu familia, vi se va elibera de catre notar o incheiere, iar apoi puteti sa mergeti in instanta pentru o actiune de partaj succesoral.
Inteleg ca va referiti doar la mostenirea tatalui din partea bunicilor. In principiu aveti o cota din mostenire chiar si in conditiile existentei unui testament al bunicului in care toate mostenirea sa este lasata altor persoane decat dumneavoastra sau tatalui dumneavoastra in virtutea rezervei succesorale de care beneficiaza tatal dumneavoastra. Din speta prezentata de dumneavoastra lipsesec multe date pentru a va putea da un raspuns exact: de ce cota dispuneti sau daca dispuneti de ea. Cel mai bine ar fi sa discutati fata in fata cu un avocat.
dar problema este ca eu nu stiu despre ce pamant este vorba si nici daca ii revenea ceva tatalui meu.cum as putea sa aflu toate aceste date pentru ca familia lui nu vrea sa ne spuna eu stiu ca exista o livada vii si teren...dar nu stiu daca mostenesc sau nu ceva...de unde pot afla aceste lucruri.multumesc din suflet pentru raspuns
parintii bunicului meu aveau aceste proprietati.dupa moartea lor bunicul meu a cedat partea lui de la casa parinteasca unuia dintre frati dar restul pamanturilor a vrut sa ramana pentru copii lui...asadar acele pamanturi nu au fost impartite si bunicul meu a decedat ramanand mostenitori copii...decedant si tatal meu acum eu fac parte la acele pamanturi?este nevoie mai intai sa vad despre ce pamanturi este vorba?multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea de la tatal meu frentescuandreea frentescuandreea buna ziua.tatal meu a murit in urma cu 3 ani cand eu aveam 19 ani.stiu ca exista o mostenire a familiei tatalui meu alcatuita din pamant livada si vii care ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire mircea aurelian lucian mircea aurelian lucian Buna ziua , tatal meu a renuntat la mostenirea dupa tatal lui ,in 2017,cand a renuntat,mama lui era in viata,a renuntat in favoarea surorii sale. Acum ,am ... (vezi toată discuția)
Contestatie mostenire razvanz razvanz Buna Ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie. Fratii bunicii mele au impartit pamantul parintilor lor in parti egale, fara ca bunica mea sa fie ... (vezi toată discuția)