avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchidere balcon cu termopan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchidere balcon cu termopan

Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog frumos sa imi dati trimitere la legea,capitolul,etc.care face referire la acest subiect .
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 00:42, 4 Septembrie 2012
La noi balcoanele au fost cu balustrada de beton. Prin urmare, nu au avut decat posibilitatea de a le inchide numai in partea de sus. Partea de jos era inchisa, a fost numai captusita. Eu am doua balcoane. Pentru unul am optat sa nu-l inchid deloc. Am reusit, dupa mai multe discutii. Oricum, asociatia trebuie sa intrebe din timp cum este prevazut in proiect. Locuiesc in sectorul 1. Reabilitarea s-a facut destul de bine, iar sticla termopan si ramele sunt de buna calitate. Primaria a fost cu bune intentii. Succes!
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
raser, utilizator
S-a vehiculat ideea reabilitarii termice si la noi in bloc. Unele blocuri vecine chiar au realizat aceste lucrare. Din pacate noua fata rezultata in urma reabilitarii este un pas inapoi - ma refer aici la aspect.
Exista blocuri si blocuri - unele pentru care reabilitarea termica inseamna o schimbare majora de aspect, in bine. Insa sunt si blocuri care arata foare bine asa cum sunt. Am in vedere blocurile generatia anilor 90+ (care se regasesc pe la unirii, nerva traian, stirbei voda etc...). Aceste blocuri, inafara de faptul ca sunt blocuri ce au o izolare foarte buna atat termica cat si fonica, au un aspect placut( nu zic ca nu se poate si mai bine).

Reabilitarea termica incarca aceste blocuri mult si strica balcoanele (ma refer la balustrada metalica ce ii confera blocului un aspect mult mai placut fata de balustrada zidita). Drept urmare blocurile vecine reabilitate, desi acum sunt mai curate, arata mult mai urat din punct de vedere estetic. Din punctul meu de vedere o simpla amorsa( var, sau ce se da) era o solutie de 10 ori mai buna.

Dat fiind faptul ca majoritatea decide este totusi posibil ca aceasta lucrare sa fie facuta. De aceea am intrebat daca exista optiuni pentru inchiderea balconului.

In cazul asta, incercati sa-i determinati si pe ceilalti sa nu fie de acord cu anveloparea blocului. Este pacat sa inchideti niste balcoane frumoase, cu grilaje metalice aspectuoase, cu polistiren, sau chiar cu geam care sa va ia si din spatiu, astfel incat sa arate ca niste cutii. Nu cred ca va poate cineva sa va oblige sa faceti ceva cu care nu sunteti de acord. Ar putea, cel mult, sa schimbe geamurile cu ceva mai bun, daca este nevoie, apoi sa dea o culoare zidariei. Sau zidaria sa fie captusita cu poliuretan subtire, de 3 cm. Trebuie negociat puternic cu primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a blocurilor serbanimvest serbanimvest Referitor la reabilitarea termica a blocurilor, am citit toate discutiile din forum, dar nu am gasit nici o situatie ca a mea. Blocul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc aura19731991 aura19731991 Stau la etajul 1 într un bloc cu 10 etaje.cei cu reabilitare spun ca nu trebuie sa îmi facă balconul ca la etajul 1 nu se fac.am cadastru și intabulare pt ... (vezi toată discuția)