avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sunt disperat!!!!ajutati-ma,va rog..apartament girat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sunt disperat!!!!ajutati-ma,va rog..apartament girat la banca

buna ziua.mama mea a murit saraca acum 6 ani.acum 10 ani a girat la banca(mama si inca 5 persoane) cu apartamentele,pentru un imprumut de 2miliarde pentru un patron.Azi mi-a venit o persoana la usa,prezentandu-se ca evaluator de imobile,cu o fotocamera in mana.A intrebat daca persoana x(care a girat) locuieste aici.A zis ca banca,unde girase patronul x(cu cele 5 apartamente) a trimis persoana sa faca poze la apartament.Am lasat-o sa faca poze si apoi am vorbit putin si ne-a sfatuit sa mergem la un notar-sa luam extras de carte funciara si apoi sa mergem la banca unde patronul respectiv a luat imprumutul.Nu-mi permit nici un avocat.Spuneti-mi va rog din suflet,ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie,daca exista vreo solutie.Sa ma duc sa iau legatura cu ceilalti giranti,sa ma duc peste acest individ,ce sa fac??indrumati-ma va rog,sunt disperat.Apartamentul este singura bogatie pe care ne-a lasat-o mama.Va rog :(
Cel mai recent răspuns: robert paul , utilizator 13:07, 21 August 2012
am vorbit cu verisoara si nu stie care sunt ceilalti giranti(poate a pacalit-o pe mama,ca sa aibe siguranta sa gireze linistita).am incercat sa iau legatura cu respectivul care a facut imprumut si nu-mi raspunde la telefon,nici la mesaje...este plecat la munte omul.verisoara mi-a spus ca acum si-ar fii deschis o firma de pett-uri(bidoane 5l) undeva la 5km de unde stau eu.firma cu care a girat la banca a intrat in insolventa din 2005.asta insemna ca,a urmarit treaba asta.vreau sa-l dau in judecata,ar nu am bani.imprumutul s-a facut la o banca din pitesti,eu fiind din valcea.cum pot lua legatura cu executorul judecatoresc?sunt strans cu usa si nu gasesc iesirea de siguranta?:((
Nu ma pricep foarte bine dar..

1. Daca mama dvs. a girat cu apartamentul iar respectivul nu a platit banca va trebui sa va execute pe dvs. si ceilalti printr-un executor judecatoresc. Daca nu ati primit nicio somatie de la un executor judecatoresc inseamna ca inca nu a inceput executarea silita.
2. Nu mai lasati pe nimeni sa faca poze decat daca este executor judecatoresc si se prezinta ca atare.
3. Pentru a va putea executa silit trebuie sa faca mostenirea si eventual partajul. Nu faceti dvs. mostenirea daca nu ati facut-o pana acum pentru ca ii scutiti pe ei de niste taxe si le castigati timp pentru a va putea executa.
4. Scoateti un extras de carte funciara de la OCPI ( costa 20 lei si se elibereaza in 2-3 zile). Dupa ce scoateti extrasu vedeti ce scrie la rubrica Foaie de sarcini si reveniti cu un mesaj pe forum.
5. Nu va panicati foarte tare, inca. Procesul de executare silita dureaza foarte mult.

Dumneavoastra sunteti singurul mostenitor?
mai am 2 frati.am reusit sa vorbesc cu cel care a girat.sper sa faca asa cum a zis,in caz de probleme.astept extrasul de carte funciara vineri dupa ora unu.a zis respectivul care a facut creditul,sa-l anunt dupa ce ridic extrasul de carte funciara,sa-l vada.va multumesc tuturor pentru raspunsurile care mi le dati si ma incurajati.sunteti cei mai buni.va iubesc
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
robert paul, utilizator
Eu zic sa nu il credeti si sa nu apelati la ajutorul lui decat in ultima instanta.. mai bine vorbiti cu un avocat decat cu cel din cauza caruia aveti in primul rand probleme.
Daca mama dvs a ipotecat apartamentul, iar debitorul principal e in insolventa, nu ar trebui sa va faceti prea mari sperante. Singura solutie este sa il concingeti pe acel "patron" sa isi plateasca creditul. Alta sansa nu aveti.

Alte discuții în legătură

Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)
Buna,am luat un credit la banca,am întârzieri peste 90 zile,am ... Cleocleo Cleocleo Buna,am luat un credit la banca,am întârzieri peste 90 zile,am primit acasa un plic de la un executor judecătoresc ca a început executarea imobilului la ... (vezi toată discuția)
Girant mihaigaby mihaigaby Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea. Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)